För skola och förskola

Gammaldags skoldag. Foto: Camilla Eliasson.

Välkommen att boka ett besök på museet! Vi erbjuder flera museilektioner för barn och unga. Lektionerna är utformade för att passa in i läroplanen. De har olika teman baserade på våra tillfälliga och permanenta utställningar.

Ett museibesök ger unika förutsättningar för lärande och nya tankar. Pedagogiken på Mölndals stadsmuseum bygger på delaktighet och dialog. Vi vill skapa många magiska ögonblick och uppmuntra till en vilja och lust att berätta sin egen historia!

Boka en museilektion

Våra lektioner är utformade för att passa in i läroplanen. De har olika teman baserade på våra tillfälliga och permanenta utställningar. I beskrivningen av varje lektion ser du vilka dagar och tider just den går att boka. Lektionstillfällena är begränsade - först till kvarn gäller vid bokning!

För skolor inom Mölndals stad är alla våra lektioner kostnadsfria. För övriga skolor kostar en lektion 700 kr.  

Skolprogram för vårterminen 2018 hittar du här.PDF

Besök på egen hand

På museet finns mycket att upptäcka tillsammans! Ni är välkomna att besöka museet på egen hand under ordinarie öppettider; tisdag – fredag, 12.00–16.00. Kontakta oss i förväg så att vi tillsammans kan planera besöket på bästa sätt.

Att tänka på inför besöket

Om ni vill äta medhavd matsäck finns det fina miljöer i museets närområde. Ni kan exempelvis slå er ner på bänkarna utanför museet eller äta picknick i Kvarnbyparken. Tyvärr finns det ingen plats att äta medhavd mat inne i museet eller Forscaféet.

Tänk på att ha kläder efter väder, särskilt om ni har bokat en Kvarnbyvandring.

Kvarnbyvandring med skolklass. Foto: Camilla Eliasson

Bokning

Bokning:
museilektion@molndal.se 

För frågor kontakta:
Malin Broby
031-315 16 53
malin.broby@molndal.se

Mölndals stadsmuseum | Kvarnbygatan 12 | 431 82 Mölndal | 031-315 16 50 | museum@molndal.se