Sista chansen för populär gosedjursutställning

Missa inte ett besök i den populära gosedjursutställningen på Mölndals stadsmuseum i sommar! Nu har du bara två månader på dig – utställningen pågår till och med den 17:e september.

Gosedjur – en mjuk utställning i en hård tid har haft öppet i lite mer än ett år och från slutet av maj 2016 fram till midsommar i år har så många som 47 000 personer varit på besök. 14 000 av dem har varit barn.

– Det är naturligtvis jättekul att så många har kommit hit!, säger Birgitta Martinius, antikvarie och utställningsproducent på Mölndals stadsmuseum. Och även om utställningen har lockat många barn, så märker vi att den också berör och väcker tankar hos den vuxna publiken.

I utställningen blandas gosedjur i mängder med allmänmänskliga frågor och tankar om våra behov av närhet och trygghet. Vilka funktioner fyller mjukdjuren? Vad händer egentligen i kroppen när du kramar ett gosedjur? Håll om nallen och känn efter, eller slå dig ner i jättenallens knä för att själv bli omfamnad!

Ta del av personliga minnen, bilder och betraktelser och få reda på lite mer om våra mjuka vänners historia. De minsta besökarna kan gå på nallekalas eller kanske ta med sitt eget gosedjur på picknick. I filmrummet kan stora och små lyssna på mjuka sagor eller klä ut sig till livs levande gosedjur.

Passa på att besöka utställningen i sommar du också! Mölndals stadsmuseum har öppet tisdag-söndag, 12.00-16.00 hela sommaren.

Läs mer om utställningen och se fler bilder.

Birgitta Martinius
Antikvarie
031-315 16 62
birgitta.martinius@molndal.se