Besök i Fässbergs kyrka

Söndag 10 september, kl. 13.00

Plats: Mölndals stadsmuseum

Fässbergs kyrka är en av många miljöer med kulturhistoriskt värde som finns med i Mölndals stads Kulturmiljöprogram och i Mölndals stadsmuseums kommande utställning ”Avtryck – människor och platser”, som öppnar 21 oktober.

Varje år arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen, med hundratals aktiviteter över hela Sverige där såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader och anläggningar står i fokus.

Med anledning av Kulturarvsdagen och den kommande utställningen vill Mölndals stadsmuseum tillsammans med Fässbergs församling bjuda in till ett besök i vackra Fässbergs kyrka!

Kyrkan är byggd i nygotisk stil och invigdes 1887. Den ersatte då Fässbergs gamla medeltida kyrka, som hade blivit för liten för den växande församlingen. Delar av kyrkans inredning flyttade med från den gamla – predikstolen är till exempel tillverkad redan i slutet av 1600-talet. Fässbergs kyrka ligger högt belägen på Baaz berg och är ett av centrala Mölndals främsta landmärken – och tornar fortfarande högt över innerstadens nya höghus.

Kom och hör personal från församlingen berätta om kyrkans intressanta historia och ta del av den vackra kulturmiljön!

Plats: Fässbergs kyrka, Terrakottagatan 3B, Mölndal.
Kostnad: Fri entré
Arrangör: Mölndals stadsmuseum och Fässbergs församling


Fässbergs kyrka. Foto: Tyréns för Mölndals stadsmuseum

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se

Mölndals stadsmuseum | Kvarnbygatan 12 | 431 82 Mölndal | 031-315 16 50 | museum@molndal.se