Vernissage: SolBritt Grek J-son – Sju nyanser av ett fenomen!

Lördag 1 juli, kl. 12.20

Plats: Mölndals stadsmuseum

Välkommen till en ny utställning med målningar i regnbågens färger av SolBritt Grek J-son i museets yta 45 kubik!

SolBritt har gått flera kurser i färg, form och måleri och har många utställningar bakom sig. Hon arbetar i olja och akvarell och målar både med vänster och höger hand – ofta med båda händerna samtidigt.

Hennes grundidé är att betraktaren får göra sin egen fria tolkning av målningen och hitta sin egen tanke i tavlorna. Vissa målningar kan vridas och vändas på, för att få en annan vinkling. SolBritts ledstjärna är att måla vad hon känner, tänker och upplever. Hon vill förmedla positiva tankar som ger energi.

SolBritt har bakgrund som fritidspedagog och stresspedagog, och var bland annat med och startade Kungälvs kommuns första fritidshem 1972. Inspirationen till utställningen Sju nyanser av ett fenomen kommer just från SolBritts mångåriga arbete på Regnbågens fritidshem i Kungälv. ”Där regnbågen möter marken ska du hitta en dold skatt” – och från de många skatter de hade att ta del av bland barnen fick fritidshemmet sitt namn. Förutom serien av regnbågen finns andra målningar och akvareller med i utställningen.

SolBritt bor numera i Mölnlycke – men har en särskild koppling till Mölndal. Hon berättar: ”Det är en speciell känsla att få vara med på Mölndals stadsmuseum. Anledningen är att min pappa, Einar Grek, var tyngdlyftare i Mölndals Atletklubb i många år på 1930-talet. En förstoring av ett foto med tyngdlyftare från den tiden finns också med i utställningen.”

 

SolBritt Grek J-son.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se

Mölndals stadsmuseum | Kvarnbygatan 12 | 431 82 Mölndal | 031-315 16 50 | museum@molndal.se