Avtryck – människor och platser

Öppnar lördag 21 oktober.

Det finns platser du minns med glädje och längtan, andra som väcker sorg och avsky. Det finns platser du vill återvända till och platser du bara vill se en gång. Hur det än är – platser har en förmåga att väcka känslor och att lämna avtryck.

I utställningen Avtryck funderar vi över vad närmiljön betyder för oss och vilka platser som är viktiga och varför. Varför ser en plats ut som den gör? Vilka spår finns av tidigare generationer och vilka avtryck sätter vi själva idag? Avtryck som kan vara fysiska eller bestå av gemensamma minnen och bevarade berättelser.

En av utgångspunkterna i utställningen är de olika kulturmiljöer som finns i Mölndal. Platser som berättar om en gemensam historia och som därför är viktiga att bevara. Platser som kan hjälpa oss att känna förankring bakåt i tiden, och kanske också ge oss ett större sammanhang i nutiden.

Platser betyder nästan alltid olika saker för olika personer. En plats som känns trygg och välbekant för dig kan vara skrämmande för någon annan. Kanske ger utställningen dig en chans att utmana dina egna föreställningar om en plats.

Och även om utställningen utgår från platser, berättelser och minnen från Mölndal så tror vi att den kommer att beröra och väcka tankar om vad en plats betyder för vår identitet – oavsett var vi kommer ifrån.

Så, vilken plats har lämnat avtryck hos dig?

Utställningen pågår lördag 21 oktober 2017 - söndag 29 april 2018

Övervuxen grind.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se

Mölndals stadsmuseum | Kvarnbygatan 12 | 431 82 Mölndal | 031-315 16 50 | museum@molndal.se