Bidra med dina cykelfoton!

Vilken relation har du till cykeln och cyklande? I höst öppnar en ny utställning på Mölndals stadsmuseum på temat ”Cyklar”. Fordonet som uppfanns för 200 år sedan hör idag till ett av våra mest populära transportmedel. I utställningen kommer du att möta olika sorters cyklar, men också en hel del funderingar kring själva företeelsen cyklande.

Vi behöver din hjälp!

Just nu behöver vi din hjälp att få in vardagsbilder där människor syns tillsammans med cyklar! Har du bilder på dig, dina barn eller föräldrar med sina cyklar? Kanske har du ett foto från när du lärde dig att cykla, när du är på väg till skolan eller badet på en cykel, eller bilder från cykelsemestern?

– Vi är intresserade av att få in ett brett underlag av bilder – från 1900-talets mitt fram till idag, berättar Birgitta Martinius, antikvarie och projektledare. Utifrån dessa kommer vi att göra ett urval av bilder som kan ta plats i utställningen på olika sätt. Det kan vara som innehåll i bildspel eller som illustrationer för ett tema i utställningen.

Gör såhär

Om du har ett pappersfoto så lånar vi gärna in det för att scanna in. Du kan lämna ditt foto i museets reception under öppettid, tisdag-söndag, 12.00–16.00. För att lämna utanför museets öppettider, kontakta projektledare Birgitta Martinius via e-post för att komma överens om en tid, birgitta.martinius@molndal.se. Om du har en digital bild kan du skicka den till museum@molndal.se.

Tack för att du hjälper oss att fylla utställningen med innehåll!

”Cyklar” öppnar den 13 oktober på Mölndals stadsmuseum och pågår till hösten 2019.

Senast uppdaterad 2018-03-20 14.10