Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Sista chansen att besöka pop up-museet i gallerian

Under hela hösten har Mölndals stadsmuseum funnits på plats med ett pop up-museum i Mölndal Galleria. Nu är det snart dags för museet att säga hejdå till gallerian. Sista dagen att besöka Mölndals stadsmuseum Pop up är den 9 januari.

Passa på att besöka utställningarna och att ta del av de sista programpunkterna i Mölndals stadsmuseum Pop up nu under julledigheten!

Kom på språkträff, slå in dina julklappar och lär dig mer om samhällsarbete i Mölndal, eller hämta en frågefolder och gå på en klurig tipspromenad från Mölndal Galleria upp till Mölndals stadsmuseum i Kvarnbyn.

På torsdag den 27 december inleds tre dagar med jullovsprogram, då barn och unga får skapa mönsterkonst tillsammans med två konstnärer.

9 januari är sista dagen att besöka pop up-museet och då hålls också den allra sista kreativa verkstaden.

Läs mer om aktuellt program på pop up-museet och Mölndals stadsmuseum i Kvarnbyn.

Utställningar och eget skapande

I pop up-museet finns smakprov från Mölndals stadsmuseums två senaste utställningar "Gosedjur – en mjuk utställning i en hård tid" och "Avtryck – människor och platser".

Här visas också föremål från museets samling av Lindomemöbler och vardagsprylar från det öppna magasinet. Dessutom har du möjlighet att se konstverk ur Mölndals stads stora konstsamling.

Utöver utställningarna så har besökarna bjudits in till flera teaterföreställningar och till workshops i allt från kreativt skapande till dans och sång.

Samarbete som skapat nya möten

– Vi är jätteglada för alla möten med nya besökare i Mölndal Galleria och har fått så många positiva kommentarer. Vi hoppas att våra nya besökare följer med oss även till museet i Kvarnbyn, säger Cajsa Lagerkvist, avdelningschef museum, konst och kultur.

”Mölndals stadsmuseum Pop up” är ett samarbete med Citycon som äger Mölndal Galleria. Samarbetet har gett gallerians besökare möjlighet att ta del av Mölndals stads konst och kulturutbud, se utställningar och bidra med eget skapande, minnen och berättelser.

Öppettider under jul och nyår

Mölndals stadsmuseum och pop up-museet har stängt julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen.

Övriga dagar gäller ordinarie öppettider: tisdag-fredag, 12.00-19.00 och lördag-söndag, 10.00-17.00 i gallerian och tisdag-söndag, 12.00-16.00 på museet i Kvarnbyn.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-12-21 17.05