Kvällsöppet på Mölndals stadsmuseum

Nu förlänger Mölndals stadsmuseum öppettiden från 16.00 till 19.00 på torsdagar. Kom och spela sällskapsspel, besök utställningarna och museibutiken eller ta en fika i Forscaféet.

Äntligen kommer du att kunna besöka Mölndals stadsmuseum på kvällstid en gång i veckan! Från och med den 5 september har museet kvällsöppet till 19.00 varje torsdag.

Det är jätteroligt att äntligen ha möjlighet att svara på våra besökares efterfrågan om längre öppettider, säger Cajsa Lagerkvist, museichef.

Förutom att det som vanligt är öppet i utställningar, museibutik och café kommer vi på torsdagskvällarna fylla museet och caféet med sällskapsspel av olika slag.

I Öppna magasinet kommer du att hitta gamla klassiker som Fia med knuff, Domino och Svälta räv och i Forscaféet fyller vi på med äldre och moderna favoriter. Du får också gärna ta med egna favoritspel att spela hos oss!

Vi vill att museet ska vara en naturlig mötesplats för både unga och gamla. Att spela spel tillsammans är ett fint sätt att umgås över både generations- och kulturgränser, säger Malin Broby, museipedagog och samordnare. Samtidigt framkallar de klassiska spelen minnen hos de allra flesta, precis som de andra vardagsföremålen i Öppna magasinet gör.

Varje vecka håller vi dessutom alltid en visning av museet och vissa torsdagar fyller vi med andra programpunkter. I höst blir det bland annat After school för unga, specialvisningar, filmklubb på cykeltema och teaterföreställningar med Mölndals TeaterGlädje. Höstens och vinterns program finns inom kort på vår webbplats.

Vi ses på museet!

Öppet