Nu har vi öppet

Välkommen in att uppleva våra utställningar igen. För att du skall känna dig trygg under ditt besök gör vi ett flertal förändringar. Läs mer här!

Två kvinnor välkomnar in i museets entré.

Återöppningen sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. (Bilden ovan är en äldre bild.)

Färre besökare i huset

För att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla ett tryggt avstånd begränsar vi antalet samtida besökare till 20 personer. Ingen förbokning krävs. Vi ber om förståelse för om du får vänta en stund innan du får komma in i museet. Ta därför med dig bra kläder vid dåligt väder.

Säker rundvandring

Ingång till museet sker mot Kvarnbygatan och utgång mot forsen. Inne i utställningslokalerna går du även i en bana med separat in- och utgång. Vid ditt besök kommer du att få en karta som visar hur du skall röra dig i lokalerna.

Museibutiken

I museibutiken kan man vistas 2 personer samtidigt. Kassan kommer att vara kontantfri, men det går bra att betala med kort eller Swish.

Visningar och konferens

Alla fysiska visningar är för tillfället inställda. Vi har ställt om till flera digitala aktiviteter, du hittar våra digitala visningar på vår YouTube-kanal.

Konferenslokalen är också för tillfället stängd och går inte att boka.

Forscaféet

Forscaféet har också öppnat! Caféet har egen ingång och följer Folkhälsomyndighetens restriktioner som gäller för alla serveringsställen. Nu har Forscaféet samma öppettider som museet, tisdag-söndag kl. 12.00-16.00 samt torsdagar kl. 12.00-19.00.

Vad du som besökare kan göra

• Om du känner dig fullt frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Men om du känner sjuk så vill vi att du stannar hemma tills du är frisk.
  • Vi ber dig att visa hänsyn genom att hålla minst 2 meters avstånd till andra inne på museet. Vänligen följ anvisningarna som finns i museet.
  • Tvätta händerna ofta och använd vår handsprit som finns i entrén innan du går in.

Välkommen!

Ordinarie öppettider: