Hela Mölndal bakar – pepparkakshustävling

Anmäl dig till vinterns stora pepparkakshustävling! I samband med utställningen ”Mat – i nöd och lust” arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan och Mölndals stadsmuseum en tävling och utställning med pepparkakshus i Forscaféet på museet.

Deltagare i alla åldrar är välkomna att bidra och du kan tävla i en av två olika kategorier: klassiskt pepparkakshus samt kreativt/innovativt pepparkakshus.

Inlämning av bakverken sker 3–8 november. De tävlande pepparkakshusen ställs ut 10–26 november i Forscaféet på Mölndals stadsmuseum.

Utställningen avslutas med att Sveriges egen kakdrottning Birgitta Rasmusson kommer till museet för att kora vinnarhusen i respektive kategori! Priset består av diplom, äran och en liten gåva.

Tävlingen är öppen för alla åldrar. Du kan baka själv eller tillsammans med någon vän, kollega, skolkamrat, mor-eller farförälder… Alla är välkomna att delta!

Vad du behöver veta:

• Föranmäl dig via formuläret nedan eller till molndal@sv.se.
  • Baka ditt hus själv eller tillsammans med andra – deltagare i alla åldrar är välkomna! Du deltar med max 1 hus per person/grupp.
  • Välj om du vill bygga ditt hus i kreativ stil eller klassisk stil. En vinnare koras i varje stil.
  • Huset får ha ett maximalt yttermått på 30 x 20 cm och måste stå på en stabil och hållbar bottenskiva som är flyttbar. Bottenplattan får vara max 40x50 cm.
  • Skriv namn och kontaktuppgifter på plattans undersida.
  • Lämna in ditt hus 3–8 november i butiken på Mölndals stadsmuseum. Våra öppettider.
  • Utställningen pågår 10-26 november.
  • Vinnare utses av Birgitta Rasmusson torsdag 26 november. Vinnaren meddelas personligen och annonseras på Mölndals stadsmuseums och Studieförbundet Vuxenskolan Mölndals facebook-sidor.
  • Priset består av diplom, äran och en liten gåva.
  • Om du vill ha hem ditt hus igen kan du hämta det lördag 28 – söndag 29 november, 12.00-16.00.

Varmt välkommen med ditt bidrag!

Anmälan pepparkakshustävling

Öppet