Med cykel i Mölndal

Lördag 23 mars kl. 13.00 - 14.00
Plats: Gamla torget 43 Visa karta

Hör historiker Lars Gahrn berätta om en bit av Mölndals cykelhistoria. Föredraget hålls i Lorry, aulan på Gamla torget 43, ca 400 meter från Mölndals stadsmuseum. Efter föredraget leder Lars vägen upp till museet och utställningen Cyklar.

Mölndal blev tidigt en cykelstad, fastän alla berg, backar och branta lider gjorde cyklingen både mödosam och farlig.

Mölndals Cykelklubb är jämngammal med Mölndals stad (1922) och gjorde cykel till en folksport i Mölndal. SM i Cykel 1956 anordnades i Mölndal och gjorde Mölndals Kråka känd och hatad bland alla elitcyklister.

Springpojkar och brevbärare stretade med tungt lastade paketcyklar uppför Mölndals branta lider.

Semesterresor över hela Västsverige gjordes på cykel. Allt forslades på cykel: potatissäckar, barn, slagbord, skolkamrater med mera.

Tillgänglighet: Hiss finns.

Kostnad: Fri entré. Ingen föranmälan, bara kom.

Senast uppdaterad 2019-02-05 14.01