Cykeln – tvåhjulingen som ständigt förändrar världen

Lördag 6 april kl. 13.00 - 14.30
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Föredrag med skribenten Johan Tell, författare till boken "En cyklo pedi – Allt jag vet om cykling".

Hör Johan Tell berätta om några av cyklingens alla aspekter. Om cykeln som hälsoredskap och klimatsmart fordon, om cykeln som träningsredskap och resesällskap, om cykeln som mekanisk hobby och, inte minst, som feministisk frihetsmaskin.

Cykeln, som nyss fyllde 200 år, har många gånger i historien räknats ut som ett förlegat fordon men har återigen befäst sin ställning som nödvändig för den moderna människan som vill leva lite hållbart.

Johan Tell är frilansande skribent och var tidigare redaktör på resetidskriften Vagabond. Han har skrivit ett flertal prisbelönta böcker och även hjälp andra äventyrliga resenärer, som Christer Fuglesang och Ola Skinnarmo, med deras berättelser.

Johan är, förstås, också en entusiastisk cyklist.

Kostnad: Fri entré, begränsat antal platser. Hämta din fribiljett i museibutiken från kl. 12 samma dag.

Tillgänglighet: Föredraget hålls i Stora konferensen på våning 2. Hiss finns, säg till i museets reception så hjälper vi till med den. Läs mer om tillgängligheten på museet

Arrangör: Arrangeras tillsammans med SV Mölndal. Föredraget är en av många programpunkter under Hållbarhetsveckan i Mölndal.

Senast uppdaterad 2019-02-22 14.09