Toleransprojektet i Mölndals stad

4 maj - 1 september
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Välkommen till en utställning i museets yta 45 kubik, om Toleransprojektet i Mölndal och hur deras arbete ser ut.

Toleransprojektet har drivits i Mölndals stad sedan 2013. Det har sitt
ursprung i Kungälvs kommun och skapades som en följd av mordet på
14-årige John Hron som mördades av jämnåriga med nynazistiska åsikter och kopplingar till nynazistiska organisationer.

En högstadielärare gavs i uppdrag att skapa ett långsiktigt projekt för att få ungdomar att diskutera och reflektera över frågor kring till exempel mänskliga rättigheter, ansvar eller vad som gör en människa värdefull.

I Toleransprojektet i Mölndal ingår tre skolor: Almåsskolan, Sinntorpsskolan och Streteredsskolan. Elever från årskurs 8 och 9
ansöker om att vara med och bildar elevgruppen.

Eleverna får träna sig i att reflektera enskilt och i grupp, både muntligt och skriftligt. De övar på att sätta ord på sina tankar och även att lyssna på andras. Projektet arbetar med de unga personernas självbild, självförtroende och tillit till den egna förmågan.

I utställningen ser du ett urval av olika teman som bearbetades under projektets gång, som ondska, fördomar, mod och motstånd.

Tillgänglighet: Tillgängligt för dig som använder rullstol. Läs mer om tillgängligheten på museet.

Kostnad: Fri entré.

Arrangör: Utställningen är producerad av Mölndals stadsmuseum i samarbete med Almåsskolan, Sinntorpsskolan och Streteredsskolan.

Senast uppdaterad 2019-05-17 15.41