Filmklubb: Den gröna cykeln

Torsdag 26 september kl. 17.30 - 19.00
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Kom och titta på film med cykeltema! I anslutning till utställningen ”Cyklar” kommer vi vid flera tillfällen visa filmer som på ett eller annat sätt knyter an till utställningens tema.

Om kvällens film, Den gröna cykeln

Tioåriga Wadjda drömmer om en cykel. Hon är medveten om att det är förbjudet för henne att cykla, men bestämmer sig ändå för att skaffa pengar på egen hand. Ingen affär är för liten henne. Hon är känd som en bråkmakare i skolan, så när hon anmäler sig till en tävling i koranrecitation blir Wadjdas omgivning minst sagt förvånad.

En saudiarabisk och tysk film från 2012, skriven och regisserad av Haifaa al-Mansour. Det är den första långfilm som filmats i sin helhet i Saudiarabien och den första långfilmen av en kvinnlig saudiarabisk regissör.

Språk: Arabiska. Svensk text.
Längd: 98 min

Fri entré! Vi bjuder på dricka och popcorn. Begränsat antal platser, hämta din fribiljett i museibutiken från klockan 16.

Tillgänglighet: Tillgängligt för dig som använder rullstol. Filmerna är textade. Ingen hörslinga finns.

Öppet

Senast uppdaterad 2019-05-29 16.44