Mat – i nöd och lust

8 februari - 10 januari
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Öppnar lördag 8 februari!

Årets utställning på Mölndals stadsmuseum handlar om det aptitretande ämnet mat. Här kommer du att möta temat i både historiska nedslag och i en aktuell nutid, med mycket igenkänning och en hel del ögonöppnande fakta.

Mat är något vi alla har ett förhållande till, oavsett ålder eller ursprung. Att äta är ett grundläggande behov, något vi gör genom hela livet. Men våra matvanor har förändrats i grunden på bara några generationer. Hur hamnade vi där vi är idag? Vad är det som styr vad vi äter och vad vi tycker om?

Vår nya utställning ”Mat – i nöd och lust” är som ett smörgåsbord av berättelser och minnen, där du får frossa i mängder av föremål och förpackningar. Kom och upplev lanthandeln, vardagsmaten och fikastunden, stig in i skafferiet, bläddra i en kokbok eller slå dig ner för att lyssna till en matig saga!

Öppet

Senast uppdaterad 2020-01-16 10.12