Upptäck ENTER Mölndal - Tulebosjön

Måndag 29 juni kl. 12.00 - 16.00
Plats: Kållered Visa karta

Idag finns vi på plats vid Tulebosjöns badplats i Kållered och hjälper dig att komma igång med den digitala turen och VR-appen ENTER Mölndal - Tulebosjön!

Vid Tulebosjön i Kållered har arkeologer hittat spännande spår i jorden. Under bronsåldern fanns här eldar som brann i långa rader längs åsen, ovanför det som nu är badplatsen.

Ladda ner appen och ta med din mobil på en promenad intill sjön, så får du själv kliva in i virtuella bronsåldersmiljöer och höra om platsens historia!

För dig som är: Upplevelsen passar för dig som är 9 år eller äldre.

Tillgänglighet: Appen guidar dig på en promenad på grässlänten intill sjön, totalt ungefär 500 meter.

Du behöver:

• En nyare smartphone, som till exempel Samsung S7 och Iphone 6s/SE eller nyare.
  • Hörlurar. Vi har några lurar på plats som du kan låna.
  • Appen "ENTER Mölndal - Tulebosjön". Du laddar den i App Store eller på Google Play! Ladda ner appen när du har wifi. När appen är installerad behöver du ingen internetuppkoppling.

Gå gärna tillsammans, men upplevelsen blir bäst med varsin telefon!

Läs mer om ENTER Mölndal - Tulebosjön.

Kostnad: Gratis!

Vi anpassar aktiviteten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för vår personal.

Öppet

Senast uppdaterad 2020-05-20 14.33