Fyra stolar

22 maj - 27 juni
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta
Fyra stolar designade på olika vis.

Utställning i museets yta 45 kubik "Fyra stolar - en studie i traditionellt hantverk".

Stol – en sittmöbel med upphöjd sittyta, avsedd för en person, på vanligtvis tre eller fyra ben, med ryggstöd, ofta också med armstöd. Stolen är en av våra viktigaste möbler som spelar en central roll både i hemmet, på arbetet och i det offentliga rummet.

Utställningen ”Fyra stolar - en studie i traditionellt hantverk” är ett samarbete mellan Art College, en förberedande designutbildning i Göteborg och Tibro Hantverksakademi. Båda är skolor under Folkuniversitetet. Projektets tema har varit ”tradition”.

Stolarna är tillverkade med fyra traditionella hantverkstekniker: dekormåleri, restaurering, bildhuggeri och tapetsering. Utställningen ger en unik insyn i processen, både ur design- och hantverkssynpunkt.

Ordinarie öppettider: