Digital föreläsning: Ester & Abraham överlevde Förintelsen

Torsdag 27 januari kl. 18.00 - 20.00

Lyssna på när författaren och litteraturvetaren Karin Brygger samtalar med Ivar Frischer, andra generationens överlevande från Förintelsen.

Ivar Frischer och Karin Brygger gav 2018 ut böckerna Estera och Stationer, som följer Ivar Frischers mamma Ester genom krigets Europa och flertalet koncentrationsläger till Majorna i Göteborg.

Den ena boken centreras kring Esters specifika öde och den andra - som är en diktsamling - undersöker vad det innebär att själv undersöka sin judiska historia, som icke-överlevande jude.

Det blir en kort diktläsning och sedan gemensamt samtal. I samtalet kommer också Ivar Frischers fars öde att berättas fram, även han överlevande. Abraham Frischer var en av de första överlevande som valde att gå i skolor och berätta sin historia.

Plats: Programmet kommer att ske digitalt på grund av de nya restriktionerna. Vi återkommer inom kort med länk till föreläsningen digitalt.

Kostnad: Gratis.

Arrangör: Mölndals stadsmuseum i samarbete med föreläsarna och Arbetarnas Bildningsförbund (ABF).

Håll utkik här löpande om det blir några ändringar med anledning av covid-19.

(läses måndag–fredag)

Ordinarie öppettider: