Livet är en fest

12 februari - 19 februari
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Välkommen till vår nya, stora utställning ”Livet är en fest”! En partyutställning där både glam och skam får samsas.

Utställningen närmar sig festen som livsberusande, gemenskapsbringande lyckokick, som övergångsritual, minne för livet, tidsmarkör, avstamp och avslut. Men också som trauma, där det som skulle varit roligt i stället blev till en sorglig upplevelse.

Livets fest, årets fest eller kanske århundradets fest!
Genom hela historien har människor festat, firat och kalasat. Genom festen bryts det vardagliga av. Lunken ersätts av danssteg, det vardagsgrå av kulörta lampor på tråd. Mat och dryck bullas upp och feststassen dammas av.

Det ska uppmärksammas, jubileras, partajas, hyllas och grattas. Men om man inte vill gå på fest? Eller om man inte blir bjuden. Hur mycket kan ett firande skava?

Livet är en fest. Och festen är som livet.

Nu slår Mölndals stadsmuseum klackarna i taket, blåser fanfarer och dansar i neon. Och Du är bjuden!

Psst... Följ med på en digital rundtur i utställningen!

"Livet är en fest" pågår mellan 12 februari 2022-19 februari 2023.

Utställningen är en del av Mölndal helt 100 – jubileumsåret 2022!

(läses måndag–fredag)

Öppettider: