Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

ENTER Mölndal – Tulebosjön

Upplev platsen genom din mobil!

En hand håller upp en smartphone med appen ENTER Mölndal - Tulebosjön.

”ENTER Mölndal – Tulebosjön” är en app och en platsspecifik upplevelse för familj och barn från 9 år, som berättar om den unika forntidshistorien vid Tulebosjön.

Överallt har människor bott och levt innan oss. Vid Tulebosjön har arkeologer hittat spännande spår i jorden. Under bronsåldern fanns här eldar som brann i långa rader längs åsen, ovanför det som nu är badplatsen.

Ta med din mobil och gå på en promenad intill sjön. Här får du stiga in i virtuella rum som berättar om platsens historia. Nya världar öppnas i landskapet, utifrån vad vi vet – och inte vet – om kokgroparna där eldarna var tända för flera tusen år sedan.

Du behöver: En nyare smartphone (se Tekniska krav nedan) och hörlurar. Promenaden görs via en app som kostnadsfritt laddas ner från App Store eller Google Play.

Ladda ner appen när du är uppkopplad mot wifi. När den är installerad i din telefon behöver du inte internetuppkoppling.

Tekniska krav: Upplevelsen använder ny teknik och du behöver därför ha en nyare smartphone med stöd för detta, såsom iPhone från 2015 eller senare och Android från 2017 eller senare. Till exempel dessa eller nyare modeller: Iphone 6s/SE, Samsung S7, Huawei Honor10, Huawei P20.

Målgrupp: Appen riktar sig till familjer och barn från 9 år. Den finns på svenska och engelska.

Startplats: Tulebosjöns badplats i Kållered, vid bänkarna intill stranden.

Längd: Promenaden tar 20-30 minuter beroende på hur länge du stannar på varje ställe. Totalt är det 500 meter att gå.

Bakgrund

ENTER Mölndal har utvecklats av Mölndals stadsmuseum i samarbete med RISE Interactive och Marika Hedemyr Projects. Projektet har förverkligats med generöst stöd av Torsten Söderbergs Stiftelse.

Tulebosjön är den andra av två platser som vi skapat en upplevelse om. I juni lanserades den första delen: ENTER Mölndal – Kvarnbyn. Målet är att öka kunskapen om dessa platsers historia genom nya berättargrepp och en interaktiv upplevelse på platsen.

ENTER Mölndal – Tulebosjön är skapat av 

Koncept, manus, röst: Marika Hedemyr
Creative Technologist: Jacob Michelsen, RISE Interactive
Technical Artist: Andreas Jörgensen
Kompositör: Fredrik Jonasson

Relaterad information

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-05 14.07