Dela med dig av ditt 80- och 90-tal

Nu samlar vi in 1980 och 1990-tal på Mölndals stadsmuseum! Bidra med dina föremål, foton eller minnen från dessa årtionden.

Blandade föremål från 1980-talet.

Vilka saker väcker dina minnen från 80- och 90-talen? Vilka prylar har du sparat hemma i garderoben och på vinden? Vi ska nu uppdatera vår samling med föremål och fotografier från denna era som känns ganska nyss, men som faktiskt ligger 30–40 år tillbaka i tiden!

Har du saker från 1980– och 1990-talen som du inte längre använder? Vi tar gärna emot dem om de också bär på en berättelse om sin samtid.

Kontakta oss, gärna med en bild och en text om föremål som du skulle vilja skänka till museet. Fyll i formuläret här nedanför, ring eller mejla. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Lämna in digitalt

Skriv in ditt minne från 1980- eller 1990-talet i formuläret. Om du vill bidra med ett foto kan du bifoga det och skriva in en bildbeskrivning. Har du ett föremål som du vill skänka till våra samlingar så får du gärna skicka in en bild på det och beskriva det.

Vi kommer att göra ett urval av föremål som platsar i våra samlingar och kontaktar dig kring om, hur och när vi kan ta emot det.

Du kan inte svara anonymt eftersom vi i behöver kunna kontakta dig. Men dina berättelser och minnen anonymiseras i vår samling. Du kan bifoga bilder i formuläret (filer kan vara max 10 MB).Har du ett föremål från 80- och/eller 90-talet som du skulle vilja skänka till museet?
Har du ett föremål från 80- och/eller 90-talet som du skulle vilja skänka till museet?
Filen kan vara max 10 MB. Läs nedan om hur vi kan komma att använda bilden.

Jag har läst informationen om hur museet hanterar personuppgifter. * (obligatorisk)
Jag har läst informationen om hur museet hanterar personuppgifter.

Urval och personuppgifter

Bilder som du lämnar in kan komma att tas in i museets samlingar. De kan också komma att användas för att berätta om museets verksamhet, exempelvis på vår webb eller i sociala medier. Alla foton som lämnas in kommer inte med i samlingarna, vi gör ett urval.

Du som skickar in ett foto ska ha upphovsrätten till det och samtliga personer som förekommer på bilden ska vara tillfrågade.

Läs om hantering av personuppgifter på Mölndals stadsmuseum.

Kontakt

Insamlingsansvarig
Hanna Eklöf
Antikvarie
031-315 16 62
hanna.eklof@molndal.se

Christine Caux Gustafsson
Antikvarie
031-315 16 54
christine.caux-gustafsson@molndal.se

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad