Digital insamling: Bidra med dina festminnen!

Nu startar vi insamlingen av minnen från firanden i Mölndal, Kållered och Lindome. Höstens nya utställning på museet handlar om fest, kalas och firande både förr och nu. Utställningen invigs i oktober och nu behöver vi din hjälp. Vill du bidra med berättelser, fotografier och föremål?

Nu slår vi klackarna i taket, blåser upp ballonger och dansar på borden! Mölndal fyller 50 år som kommun och 100 år som stad. Därför vill vi göra en djupdykning ner i fest- och kalasminnen och i de traditioner och tankar som följer med både livets och årets fester.

I den kommande utställningen ställer vi frågor om festens och kalasens betydelse för vårt välmående. Vi vill ge festtips och också närma oss det som skaver och är obekvämt, det som gör att festen kan förvandlas till ett trauma.

Gör såhär för att bidra

Fyll i frågeformuläret nedan eller kontakta oss via mejl. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. Du väljer själv vilken eller vilka frågor du svarar på i formuläret.

Du kan inte svara anonymt. Vi behöver kunna kontakta dig för att följa upp, men dina berättelser och minnen anonymiseras i utställningen.

Du kan bifoga bilder eller filmklipp i formuläret. Filen kan vara max 10 MB.
Läs om urval och hantering av personuppgifter.

Har du ett föremål du vill bidra med till utställningen?

Vi kan ta emot föremål antingen som inlån eller gåva.

Filen kan vara max 10 MB.

Jag har läst informationen om hur museet hanterar personuppgifter. * (obligatorisk)
Jag har läst informationen om hur museet hanterar personuppgifter.

Urval och personuppgifter

Bilder eller filmklipp du lämnar in kan komma att användas i utställningen. De kan också komma att användas för att berätta om utställningen, exempelvis på museets webb eller i sociala medier. Alla foton och filmklipp som lämnas in kommer inte med i utställningen, vi gör ett urval bland det inlånade materialet.

Du som skickar in ett foto eller en film ska ha upphovsrätten och samtliga personer som förekommer på bilden ska vara tillfrågade.

Läs om hantering av personuppgifter på Mölndals stadsmuseum.

Insamlingsansvarig
Hanna Eklöf
Antikvarie
hanna.eklof@molndal.se

Christine Caux Gustafsson
Antikvarie
christine.caux-gustafsson@molndal.se

Just nu tillfälligt stängt!
Ordinarie öppettider: