Insamling till höstens nya utställning ”Livet är en fest”

Bidra med dina festminnen! Nu slår vi klackarna i taket, blåser upp ballonger och dansar på borden! Höstens nya utställning på museet handlar om fest, kalas och firande både förr och nu. Utställningen invigs i oktober och nu behöver vi din hjälp! Vill du bidra med berättelser, fotografier, filmer eller föremål?

Vi gör en djupdykning ner i fest- och kalasminnen och i de traditioner och tankar som följer med både livets och årets fester. I vår kommande utställning ställer vi frågor om festens och kalasens betydelse för vårt välmående. Vi vill ge festtips, men också närma oss det som skaver och är obekvämt. Det som gör att festen kan förvandlas till ett trauma.

Insamling av festminnen och föremål relaterade till fest pågår nu. Vi tar emot allt, till exempel fotografier, festivalband, kläder, skor, festpynt, filmer, berättelser med mera.

Kom till oss

Du kan lämna in ditt bidrag från fester och firanden i museets reception under våra öppettider. Vi lovar att ta väl hand om dina minnessaker från det att de är inlämnade till dess att utställningen är över. Utställningen öppnas det 21 oktober 2021 och pågår sannolikt hela 2022.

Hör av dig

Du kan även kontakta oss via e-post eller telefon. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Lämna in digitalt

Om du hellre vill lämna in ditt bidrag digitalt kan du fylla i frågeformuläret nedan. Du väljer själv vilken eller vilka frågor du svarar på. Du kan inte svara anonymt eftersom vi i behöver kunna kontakta dig. Men dina berättelser och minnen anonymiseras i utställningen. Du kan bifoga bilder eller filmklipp i formuläret (filer kan vara max 10 MB).

Har du ett föremål du vill bidra med till utställningen?

Vi kan ta emot föremål antingen som inlån eller gåva.

Filen kan vara max 10 MB.

Jag har läst informationen om hur museet hanterar personuppgifter. * (obligatorisk)
Jag har läst informationen om hur museet hanterar personuppgifter.

Urval och personuppgifter

Bilder eller filmklipp du lämnar in kan komma att användas i utställningen. De kan också komma att användas för att berätta om utställningen, exempelvis på museets webb eller i sociala medier. Alla foton och filmklipp som lämnas in kommer inte med i utställningen, vi gör ett urval bland det inlånade materialet.

Du som skickar in ett foto eller en film ska ha upphovsrätten och samtliga personer som förekommer på bilden ska vara tillfrågade.

Läs om hantering av personuppgifter på Mölndals stadsmuseum.

Insamlingsansvarig
Hanna Eklöf