En halv miljon till sommarlovet

Mölndals stad avsätter i år 500 000 kronor extra för att garantera ett roligt, tryggt och meningsfullt sommarlov för kommunens barn och unga. Föreningar har kunnat söka pengar för att genomföra sommarlovsaktiviteter.

Sommarlovet 2020 närmar sig och på grund av de speciella omständigheterna kring coronaviruset kommer många barn vara hemma.

Vi vet att den här sommaren blir annorlunda. Fler barn och unga kommer vara hemma och vi gissar att behovet av aktiviteter ökar. Vi hoppas att de här pengarna kan bidra till att skapa fina sommarlovsminnen även denna sommar, säger Henrik Dahlqvist, avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete i Mölndals stad.

Föreningar får sommarlovspengar

Mölndals stad vill erbjuda kommunens barn och unga en meningsfull fritid och de 500 000 kronorna kommer att användas till varierade aktiviteter som är tillgängliga och öppna för alla. Föreningar har kunnat söka en del av pengarna för att arrangera aktiviteter för barn och unga under sommarlovet.

Många föreningar och andra aktörer som bedriver barn- och ungdomsverksamhet har det extra kämpigt just nu och därför tänker vi att de här pengarna skulle kunna användas som ett extra stöd, säger Henrik Dahlqvist.

Minst 10 000 kronor för lovaktiviteter

Föreningarna har kunnat ansöka om sommarlovspengarna via kommunens e-tjänst. Alla ansökningar har bedömts löpande och pengarna betalas ut omgående. Sommarlovsaktiviteten måste vara gratis, arrangeras inom kommunens gränser och pågå i minst fem dagar och fyra timmar per dag. Ersättningen till föreningarna är minst 10 000 kronor.

Det är enkelt för föreningar att ta del av pengarna. Det viktigaste är att vi tillsammans kan ge alla barn och unga i Mölndal ett meningsfullt och tryggt sommarlov och samtidigt stötta föreningarna, säger Henrik Dahlqvist.

Mölndals stad kommer även att hjälpa föreningar som behöver stöd i att utforma säkra sommarlovsaktiviteter. Alla aktiviteter ska riskbedömas och arrangeras enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

En del av pengarna kommer även användas till att utöka kommunens ordinarie lovutbud.

Tack för alla ansökningar!

Tack för stort engagemang och många ansökningar. Nu är alla pengar fördelade och e-tjänsten för ansökan är stängd.

Kontakt

Henrik Dahlqvist
Avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-54 34 54
henrik.dahlqvist@molndal.se

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 27
0723-97 19 95
sara.sivre@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad