Västsveriges godaste vatten utses den 15:e oktober

Den 15 oktober sker regionsfinal i kranvattentävlingen i Mölndal. Vilken kommun har Västsveriges godaste kranvatten? Mölndals stad som arrangör hoppas naturligtvis att vi är en av vinnarna.

Under Kranvattentävlingen utses Sveriges godaste kranvatten. Tävlingen vill sätta fokus på vår fantastiska naturresurs och livsmedel, vattnet, som alla har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, lokalproducerat och nästan gratis. Tema för tävlingen är hållbarhetsmärkningen Kranmärkt. Det är en hållbarhetmärkning där verksamheter aktivt väljer att servera och dricka kranvatten istället för buteljerat vatten.

Kranvattentävlingen genomförs i tio regionsfinaler med en stor final i Stockholm den 18 november. Mölndal arrangerar en av regionsfinalerna och vi hoppas och tror naturligtvis att Mölndals vatten blir ett av de två som går vidare.

Västsveriges godaste kranvatten

I Mölndal kommer regionsfinalen att ske den 15 oktober. I Mölndal tävlar dessa tio kommuner: Borås, Falkenberg, Grästorp, Göteborg, Hylte, Kungsbacka, Mark, Mölndal, Ulricehamn och Varberg.

Juryn som provsmakar vattnet består av:

  • Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström och Linda Pérez som är utsedda av Svenskt vatten samt
  • Patrik Sewerin och Amanda Borneke som är utsedda av Mölndals stad.

Patrik Sewerin är Restaurangchef och köksmästare på Gunnebo kaffehus & krog.
Amanda Borneke är en välkänd miljö-/Hållbarhetsprofil och talare från Mölndal.

Läs mer om kranvattentävlingen. Resultatet presenteras efter tävlingen.

Mediebevakning av eventet

Press och journalister är varmt välkomna att närvara om ni vill rapportera från eventet. För att vi ska kunna ha kontroll över antalet i lokalen vill vi att journalister anmäler sig i förväg: Anmälan press.

Om ni i förväg inte kan ange vilken person som kommer, anmäl redaktionen och hur många som kommer.

Hur går kranvattentävlingen till

En jury provsmakar och doftar på vattenprover som de tävlande kommunerna lämnat in.

Mellan den 5 och 22 oktober genomförs tio regionsfinaler. Två tävlande från varje regiosnfinal går till en stor final i Stockholm den 18 november.

Kranvattentävlingen har genomförts fyra gånger tidigare av Svenskt vatten. Vinnarkommunerna tidigare är Härryda kommun (1997), Lilla Edets kommun (2005), Falu kommun (2010) och Bromölla (2015). Mer information kring Kranvattentävlingen 2020 finns på: svensktvatten.se/kranvattentavlingen

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad