Digital undervisning på gymnasiet

Från och med måndagen den 7 december och fram till jullovet sker all undervisning på Franklins gymnasium och Krokslättsgymnasiet digitalt.

Det är såklart en liten omställning att gå över till distansundervisning de här två veckorna innan jul. Tvåor och treor är vana sedan i våras och ettorna har tränats på distansundervisning. Vi har också haft deltidsdistans de senaste veckorna, säger Lena Hellsten, gymnasiechef Mölndals stad.

Den 3 december kom beslutet från regeringen att landets gymnasieskolor återigen ska bedriva fjärr- och distansundervisning. De nya restriktionerna gäller fram till vårterminens start då nya restriktioner kommer från regeringen.

Det vi hoppas på nu är att två veckor av distans och det långa jullovet ska göra att när skolorna börjar igen den 13 januari kan vi ha undervisning igen som vanligt eller åtminstone enbart halvdistans.

Halvdistans fungerar bra

Gymnasieskolorna i Mölndal har haft undervisning på halvdistans under hösten.

Det fungerar egentligen rätt bra eftersom lärarna kan välja ut moment som fungerar på distans de dagar/veckor som eleverna studerar. Det som var besvärligt i våras var när vi hade distans en längre tid, det hoppas vi inte behöva gå tillbaka till.

Trots de nya restriktionerna är det möjlighet att öppna upp för undervisning i skolan vid särskilda fall. Det kan gälla vid exempelvis prov, praktiska moment och särskild handledning.

Frejaskolan har undervisning på plats

Gymnasiesärskolan är undantagen från beslutet om distansutbildning så Frejagymnasiet kommer fortsätta sin undervisning som vanligt.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad