Färre bilar åt gången på återvinningscentralerna

Antalet bilar som släpps in samtidigt på återvinningscentralerna i Mölndals stad begränsas tills vidare till max 15 i Kikås och max 4 bilar i Lindome. Med denna åtgärd hoppas vi bidra till att bromsa smittspridningen av coronaviruset samtidigt som besöket ska kännas tryggare.

Återvinningscentralerna tar emot många besökare varje vecka. Såhär års är trycket stort framför allt på lördagar. Dessutom brukar många vilja åka till en återvinningscentral dagarna efter jul och nyår, för att lämna in julgranen, trasig elektronik eller stora kartonger till återvinning.

Även om sorteringen sker utomhus så händer det att besökare inte håller tillräckligt med avstånd till varandra eller till personalen. Därför har tekniska förvaltningen beslutat att begränsa antalet bilar som får vara inne samtidigt.

När många bilar är inne samtidigt märker vår personal att besökare inte håller bra avstånd till varandra när de står vid containrarna och slänger material. Genom att minska antalet bilar som får vara inne samtidigt, vill vi bidra till ett tryggare besök. Den här åtgärden är nödvändig i den rådande situationen. Jag hoppas att våra besökare visar förståelse för det och för att besöket kan ta längre tid än vanligt framför allt på lördagar, säger Jeanette Hartung, chef för Kikås och Lindome återvinningscentraler.

Så sker begränsningen

På Kikås återvinningscentral får max 15 bilar vara inne samtidigt. Lindome återvinningscentral är ganska liten och där är gränsen satt till max 4 bilar. När gränsen är nådd, känner kortterminalen av det och bommen går då inte upp. Den som står på tur får då vänta på att en bil åker ut först, innan man får köra in.

Räkna med längre besökstid

Du som tänker besöka en återvinningscentral i Mölndals stad bör räkna med att besöket kan ta längre tid än vanligt då vi begränsar antalet bilar som får vara inne samtidigt. Måndag till fredag är det vanligtvis färre besökare på återvinningscentralerna. Om möjligt, planera ditt besök till en vardag.

Jul och nyår

— då har återvinningscentralerna stängt

Onsdagen den 23 december

Vi stänger kl. 16

Torsdagen den 24 december (Julafton)

Stängt

Fredagen den 25 december (Juldagen)

Stängt

Lördagen den 26 december (Annandag Jul)

Stängt

Söndagen den 27 december

Stängt

Onsdagen den 30 december

Vi stänger kl. 16

Torsdagen den 31 december (Nyårsafton)

Stängt

Fredagen den 1 januari 2021 (Nyårsdagen)

Stängt

Söndagen den 3 januari

Stängt

Tisdagen den 5 januari

Vi stänger kl. 16

Onsdagen den 6 januari (Trettondedag jul)

Stängt


Läs mer om återvinningscentralerna på molndal.se/avc.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad