Biblioteken öppnar igen den 12 januari.

Biblioteken i Mölndal har varit tillfälligt stängda efter rekommendation från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Den 12 januari öppnar biblioteken igen.

Inne på Mölndals stadsbibliotek.

Den 18 december presenterade regeringen nya restriktioner som innebar att alla kommunala verksamheter som inte är nödvändiga bör hållas stängda till och med den 24 januari. Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal stängde då ner alla kultur och fritidsverksamheter.

Den 23 december ändrade regeringen råden att inte längre gälla för bibliotek, eftersom de visade sig strida mot bibliotekslagen. Den 12 januari öppnar därför Mölndals stadsbibliotek, Kållereds bibliotek och Lindome bibliotek igen.

Om det inte kommer några nya nationella eller regionala beslut som påverkar biblioteksverksamheten så kommer vi öppna igen den 12 januari, säger Anette Hagberg, bibliotekschef i Mölndals stad.

För att bidra till att minska smittspridningen och ändå kunna tillgängliggöra biblioteksservice återgår biblioteken till de begränsningar som gällde innan stängningen. Det innebär att biblioteken just nu inte är en mötesplats utan är endast öppna för snabba ärenden.

Det känns bra att kunna öppna biblioteken igen men eftersom det också är viktigt att vi bidrar till att minska smittspridningen så uppmanar vi våra besökare att göra snabba besök eller att fortsätta att besöka oss online, säger Anette Hagberg.

Alla bibliotekens sittplatser är borttagna och det finns en lånedator med drop-in service tillgänglig på varje bibliotek. All kopiering och utskrifter är avstängda.

Begränsad service till den 11 januari

Till och med den 11 januari erbjuder biblioteken begränsad service utomhus. Alla lån förlängs till den 1 februari och det gäller även 7-dagarslån och filmer. Från och med den 2 februari gäller de ordinarie lånetiderna.

Riktlinjer och service på biblioteken under covid-19

 • Service utomhus till den 11 januari
  Du kan då vid vissa tider hämta reserverade böcker och återlämna. Reservationer står kvar t om 1 februari.
  Mölndals stadsbibliotek - Ulla Jacobssons plats kl. 10-13
  Kållereds bibliotek - utanför entrén kl. 13-15
  Lindome bibliotek - utanför entrén kl. 13-15
 • Bokinkast
  Bokinkasten i Lindome- och Kållereds bibliotek är öppna dygnet runt.
 • Reservationer
  Både gamla och nya reservationer kan hämtas tom 1 februari. From 2 februari står reservationer kvar åtta dagar.
 • Övertidsavgifter
  Till och med 28 februari 2021 skapas inga nya övertidsavgifter.
 • Besök biblioteket online.
  Det digitala biblioteket är alltid tillgängligt! Ta del av bibliotekens digitala utbud och tjänster. Du kan till exempel få personliga lästips till din e-post och läsa tidningar digitalt.
 • IT-hjälp
  Från och med den 11 januari erbjuder Biblioteken i Mölndal IT-hjälp via telefon.
  måndagar, kl. 15:00 - 17:00
  torsdagar, kl. 13:00 - 16:00
  Ring: 0790-60 44 38. Vid helgdagar inställt. Ordinarie IT-hjälp på biblioteken är inställd tills vidare.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad