Idrottsanläggningar öppnar för barn

På måndag 25 januari öppnar Mölndals idrotts­anläggningar för barn födda 2005 och senare. Regeringen meddelade den 21 januari att idrotts- och fritidsaktiviteter för barn kan dra igång igen under smittsäkra fromer.

På måndag 25 januari öppnar alla inomhusanläggningar för föreningsledda aktiviteter för barn födda 2005 och senare. Det gäller alla idrottshallar, Lilla Åbybadet, Streteredsbadet och ishallarna. Mölndals utomhusanläggningar, fotbollsplaner och Åby isbana är redan igång med föreningsverksamhet för barn. Men alla anläggningar är fortsatt stängda för allmänheten.

Det var ett glädjande besked som regeringen presenterade på torsdagens pressträff, att kommunerna åter kan öppna inomhuslokaler och anläggningar för barn- och ungdomsverksamhet för barn födda år 2005 och senare, säger Mats Nygaard, förenings- och idrottschef i Mölndals stad. Nu ska vi tillsammans se till att vi kan öppna smittsäkert och enligt rådande restriktioner.

Det här gäller

I Mölndals stad gäller följande från och med måndag den 25 januari:

• Mölndals inomhusanläggningar är öppna för barn- och ungdomsverksamhet. Det gäller idrottshallar, simhallar och ishallar för barn som är födda 2005 eller senare.
  • Mölndals inomhusanläggningar är öppna för elitidrott enligt respektive specialförbunds definition.
  • Mölndals anläggningar är öppna för skolidrott.
  • Streteredsbadet är öppet för rehab-besök, men bara för dig som har intyg.
  • Mölndals utomhusanläggningar, fotbollsplaner och Åby isbana är redan igång med föreningsverksamhet för barn.
  • Alla anläggningar är fortsatt stängda för allmänheten.
  • Varje enskild förening, ledare och aktiv har eget ansvar att säkerställa att verksamheten bedrivs på ett smittsäkert sätt.
  • All verksamhet ska följa folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

Allmänna råd för idrott, kultur och fritidsaktiviteter

För att undvika spridning av covid-19 bör föreningar som bedriver idrott, kultur och fritidsaktiviteter:

• hålla träningar och andra aktiviteter utomhus när det är möjligt
  • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel
  • erbjuda möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjuda handdesinfektion.

Övriga kultur- och fritidsverksamheter

Besked om Mölndals fritidsgårdar och Mölndals fritidsbank kommer på måndag 25 januari.

Biblioteken i Mölndal är öppna, men just nu är de inga mötesplatser utan endast för snabba ärenden, lån och återlämning.

Mölndals stadsmuseum är stängt, men finns digitalt på Mölndals stadsmuseums hemsida.

Mölndals stad erbjuder sportlovsaktiviteter för lovlediga barn och unga, men med ett anpassat program och med mycket digitala aktiviteter. Programsläpp på molndal.se/lov lördag 30 januari.

Annika Stedner
Förvaltningschef