Nu kan du ansöka om feriejobb

Nu har årets ansökan om feriejobb öppnat. I år är det du som är född 2003 eller 2004 som kan ansöka. Detta görs som vanligt via en digital e-tjänst som är öppen till och med 31 mars.

Söktrycket var högt redan första dagen med e-tjänsten för 2021 års feriejobb. Alla som är folkbokförda i Mölndals stad och födda 2003 eller 2004 kan ansöka.

Tidpunkt för ansökan spelar ingen roll för chanserna att få ett erbjudande om feriejobb, men du måste ansöka senast 31 mars. Därefter fördelas platserna genom lottning.

Pandemin kan påverka årets feriejobb

Ambitionen är att kunna erbjuda cirka trehundra ungdomar ett feriejobb i kommunens regi. Sedan tidigare har information gått ut om att årets feriejobb kan komma att påverkas av pandemin vilket gör att både de sökande och arbetsplatserna måste vara beredda på förändringar med kort varsel.

En inblick i arbetslivet

Syften med feriejobben är att ge ungdomar en viktig inblick i arbetslivet genom tre veckors arbete, oftast inom någon av Mölndals stads verksamheter eller bolag.

Jobbet som ska utföras kan handla till exempel om lokalvård, parkarbete eller sommarlovsaktiviteter för barn. Samtidigt är ungdomarnas idéer, perspektiv och insatser förhoppningsvis berikande för arbetsplatserna.

Ansökan och mer information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad