Två klasser från Skånhällaskolan tävlar i Vi i femman

Klass 5C tävlade igår och vann sin kvartsfinal och 5D tävlar nästa vecka. Båda klasserna har varit nervösa, förberett sig länge och har peppat varandra längs vägen.

Igår tävlade klass 5C från Skånhällaskolan mot klass 5B från Eriksboskolan i årets första kvartsfinal. De vann sin kvartsfinal och går vidare till semifinal.

Jag lyssnade på eleverna från 5C igår och de var så duktiga, de svarade snabbt och tydligt och gjorde jättebra ifrån sig. Vi är så stolta över alla våra duktiga elever, säger Annika Karlsson, rektor på Skånhällaskolan.

Lång och spännande antagningsprocess

Vägen till att få komma med i programmet är lång. Först får rektorer och personal ta ställning till om elever ska delta, frågor skickas sedan ut till eleverna och slutligen skickas provsvaren tillbaka in till Sveriges Radio P4. Därefter sammanställs resultatet och åtta klasser som presterat bäst väljs ut för att tävla i kvartsfinaler.

Efter att vi skickat in elevernas provsvar var det en lång väntan för eleverna. I år skickade P4 ut reportrar som knackade på och meddelade att två av våra klasser tagit sig vidare till kvartsfinal. Eleverna blev otroligt glada och stolta. Det känns så roligt att ha med två klasser från vår skola som tävlande i år, berättar Annika.

Inför kvartsfinalen väljer Sveriges Radio P4 ut två representanter från klassen som ska tävla i programmet. Representanterna väljs utifrån de provresultat som skickats ut, det är de elever som presterat bäst som får tävla vidare och representera klassen.

Det är viktigt att betona att det är klasserna som presterat tillsammans. Det är klassens gemensamma insats som tagit eleverna vidare i tävlingen. 5C är givetvis jätteglada över vinsten, de har haft hela klassen som hejarklack men också klass 5D. 5D tävlar i sin kvartsfinal nästa vecka och nu håller vi tummarna stenhårt för dem också, säger Annika.

Lyssna på kvartsfinalen i efterhand

Avsnittet heter Vi i femman i P4 Göteborg och är 59 minuter långt. Det sändes igår klockan 17.01.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad