Franklins gymnasium i topp bland regionens gymnasieskolor

Nu har samtliga niondeklassare i regionen fått sitt preliminära antagningsbesked. Franklins gymnasium fortsätter sin framgångsresa, med rekordmånga ungdomar som söker skolans utbildningar med unik Life Science-profil.

I år kvalar skolans söktryck in på plats åtta av alla gymnasieskolor i regionen, fristående likväl som kommunala. Och räknas enbart de kommunala skolorna – ja då är söktrycket på en imponerande plats två, efter anrika Hvitfeldtska i Göteborg.

Detta år är elever från 10 kommuner preliminärt antagna till skolan inför hösten. Det om något visar tydligt att Mölndal har blivit en attraktiv stad för elever att studera i.

Lena Hellsten, gymnasiechef i Mölndal, är otroligt glad över det positiva utfallet:

Det är väldigt roligt och resultatet av ett hårt arbete med att upprätthålla höga ambitioner och hög kvalitet på undervisningen. Både lärare och elever på skolan är verkligt engagerade och det är klart att sådant gör stor skillnad.
Att nå ut med information till sökande nior under pandemin har förstås varit utmanande, men rektor Maria Solérius förstod tidigt vikten av att öppna upp för enskilda samtal. Hon har varit fantastiskt bra på att möta intresserade elever och föräldrar i videomöten, chat och enskilda möten.
Nu ser vi fram mot att pandemin klingar av så att vi kan ta emot alla nya elever på plats i skolan i höst, avslutar Lena Hellsten.

Kontakt

Lena Hellsten
Verksamhetschef
031-315 31 01
lena.hellsten@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad