Mölndal är årets superkommun!

En växande kommun med stark arbetsmarknad och god ekonomi. Det är några av de faktorer som gör Mölndals stad till 2021 års superkommun.

Äntligen! Vi har varit nominerade flera år och fått stolta silver- och bronsplaceringar, och i år var det vår tur att ta hem guld, säger Mio Saba Sjösten, stadsdirektör. Att Mölndal rankas så här högt är ett resultat av alla människor som bor, arbetar och verkar i Mölndal.

Tidningen Dagens Samhälle rankar varje år Sveriges kommuner i 18 kategorier. Allt från hur många företag som finns och vilken utbildningsnivå kommuninvånare har till frågor om hur kommunerna sköter sitt kärnuppdrag inom skola, vård och omsorg.

Att bli årets superkommun är ett kvitto på att det går bra för Mölndal. Vi är på rätt väg, vi tar rätt beslut och gör rätt saker för Mölndal och dess medborgare. Jag ser en fantastisk framtid för kommunen. Självklart finns det mycket att jobba vidare med och utveckla och det ska vi fortsatt göra, säger Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande.

Mölndal vann titeln i tuff konkurrens, nominerade till Årets superkommun var även grannkommunen Härryda och Stockholmskommunen Nacka.

Det är roligt att Mölndal uppmärksammas, det händer mycket här och vi har många spännande saker framför oss. Exempelvis planerna för ett framtida tågstopp och vårt nya badhus som byggs samt hela vår nya stadsdel Forsåker som växer fram, säger Mio Saba Sjösten.

Fler utmärkelser

Mölndals stad har sedan tidigare utsetts till Årets kulturkommun 2021 av fackförbundet Vision. Både för långsiktiga kultursatsningar och för ett coronasäkert och anpassat utbud.