Maxat sommarlov väntar

I år är sommarlovet fyllt till bristningsgränsen. Tack vare ett stort engagemang från föreningslivet finns det många fina aktiviteter att se fram emot.

Genom sommarlovssatsningen 2021 är 26 föreningar med och arrangerar meningsfulla och gratis aktiviteter för kommunens alla barn och unga. Tillsammans med de aktiviteter Mölndals stad arrangerar är årets lovprogram fyllt till brädden. Det händer något de flesta av lovets dagar.

Det vankas allt från judo till street art på årets sommarlov. Något för alla smaker. Precis som det ska vara.

Anmälan öppnar 1 juni

molndal.se/lov ser du hela programmet, dag för dag. Som förra året blir det föranmälan till de flesta aktiviteter. Anmälan öppnar redan 1 juni, med några få undantag. Kom ihåg att avanmäla dig om du inte kan komma!

Djursjön 2021

Det blir sommar vid Djursjön veckorna 24-27. Anmälan öppnar en vecka i taget. Anmälan till första veckan öppnar måndagen den 7 juni kl. 09.00. För att ge fler chansen att delta har vi begränsat anmälan till max 2 per deltagare och vecka. Mer information om Sommarlov vid Djursjön.

Smittsäkert sommarlov

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar alla aktiviteter efter det.

Tips ur årets program

För den som gillar vatten

Det blir simskola och märkestagning under många tillfällen denna sommar, så passa på att utöka blinget! Det erbjuds även parasimning för dig som har någon form av funktionsvariation.

Är du den som hellre befinner dig på än i vatten är segla i jolle ett hett tips. Men lever du för att bada - åk med till Djursjön så maxar du garanterat dina badchanser i sommar.

Exempel:

För den som inte kan sitta still

Det finns många aktiviteter som bjuder in till rörelse i år! Är kampsport din grej finns både judo- och karate, är det istället bollsporter hittar du innebandy och fotboll, eller parabasket för dig med intellektuell funktionsnedsättning. Gillar du kombon springa + skog + läsa kartor finns orientering som säkert kort! Sugen på att skjuta med pil? I sommar har du chansen!

Rulla bräda på skateskola, eller slå kullerbyttor på gymnastik eller cirkus! Spontanidrotten och daglägret med uteaktiviteter passar dig som vill ha variation. Tips till alla skogsmullar: missa inte scoutningen eller friluftsliv i Änggårdsbergen.

Vill du bestämma helt själv vad du ska göra, låna grejer från Fritidsbankens Pep Up eller på sommartorsdagar med muséet och släpp loss fantasin.

Exempel på evenemang:

För den som gillar att läsa, skriva och rita

Det finns mycket att välja för er bokmalar! Kommunens olika bibliotek har något bokrelaterat att bjuda på nästan varje vecka. För dig som när författardrömmar finns flera tillfällen att prova på att skriva eller rita serier med olika kända författare och illustratörer. Gillar du mer att rita former och kanske hus borde du testa på att vara arkitekt för en dag.

Exempel:

För alla unga artister och konstnärer

Det finns många chanser att släppa loss din artistiska sida i sommar! Vare sig det är på scen, som med teater, dans, cirkus och trolleri, eller med färg och penslar och pyssel. Vill du testa att måla i stort format, kolla in street artkollot!

Exempel:

Vill du skapa men hellre i den digitala världen? Testa på programmering eller att koda ditt eget spel.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad