Kronprinsessparet nyfikna på Mölndal

Under måndagen blev Mölndal uppmärksammade av hovet. I ett digitalt möte fick kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten chansen att berätta om läget i vår kommun för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessparet gör en digital turné bland Sveriges kommuner för att inhämta mer kunskap om kommunernas situation och vilka utmaningar som väntas framöver. Den 20 september var det Mölndals stads tur. Kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten tog emot det digitala samtalet.

Jag tycker att det känns väldigt roligt att de vill träffa oss. Kronprinsessparet var väldigt intresserade av vad som kännetecknar oss här i Mölndal och vi hade en intressant diskussion om vilka utmaningar vi ser framöver, säger Kristian Vramsten.

Mötet var kort men många ämnen hann diskuteras. Kristian redogjorde bland annat för vårt växande näringsliv där health tech-sektorn har en betydande roll framöver. Det pratades om det nya järnvägsstoppet, att kommunen nått 70.000 invånare och hur föreningar, näringsliv och invånare påverkats av coronapandemin.

Jag hoppas att kronprinsessparet fick en bra bild av vår kommun. Med stolthet fick jag berätta att vi i år är såväl superkommun som kulturkommun och att vi har många spännande saker som händer här inte minst när det gäller såväl infrastruktur som nya fritidsanläggningar, säger Kristian Vramsten.

Avslutningsvis passade Kristian på att hälsa kronprinsessparet välkomna till nästa års jubileumsfirande.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad