Nytt normalläge för kommunens idrotts-, fritids- och kulturverksamheter

Kommunala idrotts-, fritids- och kultur-verksamheter anpassar sig till regeringens lättade coronarestriktioner. Från 1 oktober återgår vi allt mer till det normala.

Detta innebär att Mölndals stads alla bibliotek, idrottsverksamhet, våra kulturaktiviteter, Mölndals stadsmuseum och de kommunala fritidsgårdarna nu förbereder för en successiv återgång till ett nytt normalläge.

För riktigt som det var innan corona blir det inte. Det är i stället ett normalläge med vissa anpassningar för att kunna hålla lokaler och aktiviteter smittsäkra.

Smittsäkrat öppnande

Vi påbörjar arbetet med att planera och genomföra olika fysiska aktiviteter och program men fortfarande med de allmänna råden i åtanke.

Även fortsättningsvis gäller uppmaningarna om att hålla avstånd, tvätta händerna och att stanna hemma om man känner sig sjuk. I våra lokaler ska det vara lätt att hålla avstånd och det ska finnas möjligheter att hålla god handhygien.

Följande gäller från den 1 oktober om inte annat anges:

  • Biblioteken öppnar upp. Grupprummen på biblioteken öppnar igen och det finns nu fler sitt- och studiemöjligheter i lokalerna, men vi har möblerat om för att undvika trängsel.
  • Lokalen Hajen och andra lokaler i stadsbiblioteket kan hyras igen. Lokalerna är iordningställda för att undvika trängsel. Första dag du kan hyra Hajen är den 4 oktober.
  • Fritidsgårdarna och museet tar bort maxantal för besökare. Fritidsgårdarnas lokaler kommer endast införa maxantal om lokalerna eller aktiviteten kräver det för att kunna hålla avstånd mellan besökare. Skolklasser är återigen välkomna tillbaka på museet.
  • Avbokningsavgiften vid lokalbokning återinförs. Våra idrotts- och fritidsanläggningar slutar med fri avbokning. Detta gäller även lokalerna på stadsbiblioteket. Läs mer: information om lokalbokning.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad