Utställning om populär superhjälte

Mölndals stadsbibliotek sätter upp en utställ­ning om den popu­lära bok­serien Handbok för superhjältar, skapad av Elias och Agnes Våhlund.

Författaren Elias Våhlund och illustratören Agnes Våhlund har tillsammans skapat bokserien Handbok för superhjältar. Nu visar Mölndals stadsbibliotek upp serien i en utställning som pågår 13 december 2021 till 10 januari 2022.

Den första delen om superhjälten Lisa kom ut 2017 och sedan dess har böckerna blivit en favorit hos både små och stora barn. Nu finns det sex böcker i serien om Lisa, och fler är att vänta.

– Vi märkte tidigt att böckerna växte i popularitet. Sommaren 2019 hade vi skaparna Elias och Agnes Våhlund på besök på biblioteken och det var så roligt att de fick träffa barn i Mölndal, säger Anna Rindälv, barn­biblio­tekarie på Mölndals stadsbibliotek.

Utställningen, som är producerad av Serie­främjandet, sätter fokus på själva bilderna och berättelsen, och ger en inblick i hur böckerna skapas. Det utlovas även bilder, sekvenser och karaktärer som inte finns med i böckerna.

– Det finns mycket intressant att titta på och läsa om! Och under själva jullovet sätter vi också upp en tips­promenad som bokförlaget Rabén och Sjögren gjort om böckerna. Då kan du passa på att se vad du minns om Lisa och hennes värld, konstaterar Anna.

Själva utställningen är på Mölndals bibliotek och dit alla är hjärtligt välkomna. Tipspromenaden sitter uppe i alla Mölndals bibliotek under jullovet. Som vanligt lottas det ut priser till deltagarna i tips­prome­naden. Denna gång är det självklart priser med Handbok för superhjältar-tema.

  • Handbok för superhjältar - utställning:
    13 december till 10 januari.
    Mölndals stadsbibliotek.

  • Handbok för superhjältar - tipspromenad:
    22 december till 10 januari.
    Kållereds bibliotek, Lindome bibliotek och Mölndals stadsbibliotek.

Hjärtligt välkomna!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad