Fler klasser stängda på grund av covid-19

Covid-19 påverkar oss fortfarande, särskilt inom förskola och skola. Under gårdagen och idag har flera klasser stängts helt eller fått möjlighet till distansundervisning.

Bosgårdsskolan

En förskoleklass har stängts veckan ut.

Eklandaskolan

En klass har isolerats och har distansundervisning veckan ut.

Krokslättsskolan

Tre årskurser har isolerats med hemuppgifter veckan ut.

Sinntorpsskolan

Fem klasser har isolerats igår och idag, två av klasserna med distansundervisning och tre klasser stängs. Beslutet gäller veckan ut.

Tyvärr har vi behövt isolera fler klasser. Vi gör vårt bästa för att ta vårt ansvar för att förhindra smittspridning. Stort tack till alla vårdnadshavare, jag upplever att det finns en förståelse för de tuffa beslut vi just nu behöver ta, säger Marie Nyström, rektor på Sinntorpsskolan.

Skånhällaskolan

Totalt har åtgärder vidtagits för sex klasser. En förskoleklass har stängts veckan ut. Tre klasser i yngre årskurser har stängts veckan ut med hemuppgifter. Två klasser med äldre elever har distansundervisning veckan ut.

Vi har ett flertal konstaterade fall av covid-19 och har behövt isolera flera klasser både igår och idag. Förhoppningsvis lyckas vi bryta eventuella smittkedjor genom att stänga verksamheten ett par dagar. Vi kommer ha ett extra städ på skolan där ytor noggrant desinficeras. Vi fortsätter med rutiner som vi sedan tidigare infört för att elever ska träffas i så små grupper som möjligt. Skolan ska vara en trygg arbetsplats för både elever och personal och vi tar vårt ansvar i ett tufft läge, säger Annika Karlsson, rektor på Skånhällaskolan.

Toltorpsskolan

En klass har isolerats med distansundervisning och två klasser i yngre årskurser har stängts. Beslutet gäller veckan ut.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad