Förintelsens minnesdag

Den 27 januari var dagen som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades år 1945. Därför uppmärksammar vi idag Förintelsens minnesdag.

Vi uppmärksammar minnet av förintelsen genom att visa dokumentären ”Abraham och Ester” på Mölndals stadsmuseums YouTube-kanal.

”Abraham och Ester Frischer hade bestämt sig: de skulle aldrig resa tillbaka till Polen.” Så börjar dokumentären ”Abraham och Ester”. Filmen berättar om paret som hamnade i Sverige efter nazisternas koncentrationsläger. Och om deras resa till Polen som ändå blev av, 62 år efter befrielsen. Om du besöker museet kan du även se Abraham i den pågående utställning ”Från Auschwitz till Mölndal”.

Klockan 18.00 ikväll kan du dessutom ta del av den digitala föreläsningen ”Ester & Abraham överlevde Förintelsen”. Där samtalar författaren Karin Brygger med Abrahams son Ivar Frischer, andra generationens överlevande.