Den 1 februari öppnar Kållereds bibliotek igen

Efter flytten från biblio­te­kets gamla lokaler, börjar det närma sig nyöpp­ning. Den 1 februari 2022 öppnas dörr­arna till Kållereds biblio­teks nya lokaler.

Nu arbetas det för fullt med att flytta och ställa i ordning det nya biblio­teket i Kållered. Samarbetet med flytt­firman flyter på, och det arbetas för fullt med att iord­ning­ställa lås och larm, fönster, inter­net­upp­kopp­ling, skyltar och annat.

Många Kålleredsbor stannar upp när de går förbi, fotar och kommer med glada tillrop. Det råder visser­ligen en febril aktivitet i de båda biblio­teks­lokalerna just nu, men det är under ett stort fokus biblio­teks­personal och övriga arbetar.

”Målmedvetet närmar vi oss den 1 februari, då dörrarna slås upp till det nya biblio­teket. Mycket kommer att vara nytt, men en del gammalt kommer ni att känna igen. Efter­som leveransen av de nya bok­hyll­orna är förse­nad får vi smyg­öppna det nya biblio­teket och det kommer att vara lite rörigt, med gamla hyllor och kanske svårt att hitta bland böckerna. Men håll ut!” säger enhets­chef Chatarina Söderholm.

Den 28 februari till 4 mars stänger biblio­teket igen, när de nya hyll­orna leve­reras och kommer på plats. Efter det kommer det bli mer ord­ning och lättare för alla att hitta.

Den 12 mars klockan 12.00 planeras det för en större invig­ning med musik, band­klipp­ning och dock­teater. Håll utkik efter mer infor­mation om det! Och välkomna till nya Kållereds­bibblan den 1 februari, vi öppnar, som vanligt, klockan 10.00.

De nya lokalerna är på samma adress, men i fastig­hetens botten­våning.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad