Upptäck nya platser i din närhet med Hittaut

Snart drar friskvårdsprojektet Hittaut igång. Med hjälp av karta eller app kan du leta checkpoints runt om i Lindome och delar av Kållered.
Projektet kan genomföras tack vare ett bidrag från LONA som föreningen IK Uven fått tillsammans med Mölndals stad.

Hittaut Lindome / Kållered

Under 2022 pågår Hittaut Lindome / Kållered från 7 maj till 31 november. Kartan täcker större delen av centrala Lindome och Kållered - Livered. Sammanlagt kommer det att finnas 78 checkpoints att upptäcka i våra fina närområden. Kartor kommer att delas ut till samtliga hushåll i Lindome och Kållered i början av maj. Sedan finns kartor på att hämta gratis på 10-talet utlämningsställen, bland annat:

  • IK Uvens klubbstuga, Bunketorp (infotavlan)
  • Kållereds bibliotek
  • Lindome bibliotek
  • Mölndals bibliotek
  • Mölndals turistinformation

Läs mer om Hittaut Lindome / Kållered

Detta är Hittaut

Hittaut är ett friskvårdsprojekt som finns på närmare 100 orter i hela Sverige. Det är gratis för deltagare och vill locka ut unga och gamla att på ett roligt sätt upptäcka sitt närområde.

Du letar upp checkpoints med hjälp av karta och/eller en app som är lätt att ta med på promenaden, cykelturen eller löprundan. Du får aktivera både kropp och knopp och kanske upptäcka några nya platser i ditt närområde. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som du kan registrera i appen, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt.

Hittaut genomförs helt ideellt av orienteringsklubbar. Det är gratis för deltagarna och därför behöver till exempel karttryck, material och distribution finansieras av lokala sponsorer och bidrag för att kunna genomföras. Lona-bidraget sträcker sig över tre år och ger IK Uven en stabil förutsättning att genomföra och etablera aktiviteten i Lindome och Kållered. Bidraget hjälper klubben att uppdatera och lägga till nya kartområden dessa år och distribuera till alla hushåll i Lindome och Kållered. Kartorna kommer också att delas ut till skolor.

Hittaut-konceptet ägs av Svenska orienteringsförbundet.

Logga för LONA - Lokala naturvårdssatsningen

Projektet genomförs med bidrag från LONA - Lokala Naturvårdssatsningen

 

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad