Akut hjälp till barn och unga

Telefonnummer som du kan ringa om du, eller någon du känner, mår dåligt eller behöver akut hjälp. I många fall kan du också få mer information genom att gå in på verksamhetens hemsida. I vissa fall kan du chatta via hemsidan.

Hjälp i Mölndal

Omedelbar hjälp 112

Om du, eller någon annan, är i behov av omedelbar hjälp ska du ringa nödnummer 112. Då kommer du i kontakt med ett brett nätverk av hjälpresurser som bland annat polis, räddningstjänst, ambulans, fjäll- och sjöräddning.

Socialjour mitt i veckan
031-315 10 00

​Under kontorstid kan du alltid nå en socialsekreterare inom kommunens socialtjänst för akut hjälp.

Ring växeln, 031-315 10 00, så lotsar de dig vidare.

Socialjour under kvällar, nätter och helger
031-365 87 00

Inträffar det något akut utanför kontorstid kan du kontakta socialjouren i Göteborg. Socialjouren hjälper dig med det som ligger inom socialtjänstens ansvarsområde som inte kan vänta till nästa vardag.

Ungdomsmottagning

Mölndal ungdomsmottagning ligger i Krokslätt och är till för dig till 13 och 24 år. Hit är du välkommen om du önskar hjälp eller har funderingar kring relationer, hur du själv mår, sexualitet, preventivmedel, könssjukdomar och mycket annat som berör ditt liv.

Andra bra telefonnummer och hemsidor​

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Om du, eller någon du känner, hamnar i en akut kris och blir drabbad av psykiska problem ska du i första hand vända dig till sjukvården. Ringer du Sjukvårdsrådgivningens kortnummer 1177, kan du prata med en sjuksköterska om vad som hänt och som lotsar dig vidare om det behövs. På deras hemsida, finns bland annat adresser till vårdcentraler och akutmottagningar.

Barnens hjälptelefon, BRIS 116 111

Till BRIS hjälptelefon 116 111 kan du som är under 18 år ringa utan att tala om vem du är. Och prata med en vuxen om vad som helst. Du behöver inte tala om vem du är. Samtalet är gratis och kommer inte med på telefonräkningen. Men du behöver rensa ut numret i samtalslistan efteråt, om du inte vill riskera att det syns bland senast uppringda nummer.

BRIS vuxentelefon om barn, 077-150 50 50

Du som är vuxen kan ringa BRIS vuxentelefon om barn för att just få svar på frågor om barn.

HBTQ-jouren, 020–34 13 16

För dig som är HBTQ-person och har blivit utsatt för kränkningar, hot och våld finns HBTQ-jouren. Även anhöriga och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna.

Jourhavande kompis chattjour

Jourhavande kompis är en chattjour för dig som är upp till 25 år. När du chattar här är du anonym, så det syns inte vem du är. De som svarar i chatten är också anonyma. Det är inte experter som svarar i chatten, utan andra unga människor. Chatten drivs av Röda korsets ungdomsförbund. Information om öppettider med mera finns på jourhavandekompis.se

UMO, din ungdomsmottagning på nätet

UMO kan du läsa om saker som har med hälsa, sex och relationer att göra. Om du är mellan 13-25 år kan du själv ställa frågor via Fråga UMO. Du får svar av barnmorska, sjuksköterska, kurator, psykolog, dietist eller läkare. Du behöver inte berätta vem du är.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad