Artistsamarbeten

Kulturskolan samarbetar regelbundet med etablerade artister, till exempel under Musik på vattnet.

Vi har även kontakt med olika musiker i vår dagliga verksamhet. Möt två av våra mer långvariga samarbetspartners!

Bohuslän Big Band

Hösten 2014 flyttade Bohuslän Big Band till Mölndal och sina nya lokaler i Pedagogen park. I samband med flytten inledde Mölndals Kulturskola och Bohuslän Big Band ett samarbete med syftet att lära av och med varandra.

Björn Samuelsson, producent för Bohuslän Big Band, säger så här: "Vi i Bohuslän Big Band ser mycket positivt på Mölndals Kulturskola som är engagerade, hängivna och positiva vilket vi känner är viktiga värdegrunder i ett samarbete. Vi hoppas kunna glädja och inspirera varandra under ett antal år framåt och vi ser att Kulturskolan spelar en stor roll i ungdomars sociala utveckling där man i olika formationer får lära sig att samspela både musikaliskt och socialt." 

Årets barnmusik

Våren 2021 nominerades Bohuslän Big Band till Manifestgalan, i kategorin Årets barnmusik, för sin skiva Jazzparaden. Eleverna i Mölndals grundskolor fick senast i höstas chansen att njuta av Jazzparaden när Bohuslän Big Band turnerade runt på skolgårdarna som en del av Mölndals kulturgaranti.

The Voice Theatre

Ungdomarna i gruppen The Voice Theatre, tidigare Voice of the Voiceless, vill vara en röst för de förtryckta i hemlandet Zambia. Genom sin konstform poetry drama vill de framför allt lyfta fram kvinnans roll i samhället.

Mölndals Kulturskola fick kontakt med gruppen under ett SIDA-finansierat projekt för att stärka ungas inflytande och delaktighet i Chipata, Zambia. Nu är projektet slut men vi har fortsatt att stötta The Voice Theatre genom att utbyta erfarenheter och material som både medlemmarna i gruppen och Kulturskolans elever har nytta och glädje av.

Då och då genomför vi insamlingar i samband med våra konserter, för att hjälpa musikerna i deras viktiga arbete för jämställdhet och delaktighet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad