Planera besöket

Här hittar du information om kostnader, tillgänglighet, besök på egen hand och annat som kan vara bra att veta om du vill besöka museet med en skolklass.

Forsen i Mölndals Kvarnby.

Kostnader

För skolor i Mölndal är alla våra lektioner kostnadsfria. För övriga skolor kostar en lektion 700/1000 kronor.

Alla elever i årskurs ett i Mölndals kommunala skolor besöker museet som en del av Mölndals stads kulturgaranti. Efter besöket får barnen lov att kalla sig miniguider.

Lektionstillfällena är begränsade - först till kvarn gäller och bokning sker efter överenskommelse med museets pedagog. Skicka in din bokningsförfrågan i formuläret på respektive lektions sida.

Besök på egen hand

På museet finns mycket att upptäcka tillsammans! Ni är välkomna att besöka museet på egen hand under våra ordinarie öppettider. Vid särskilda behov kan skolklasser få möjlighet att besöka museet på egen hand även innan öppettid.

Kontakta oss i förväg så att vi tillsammans kan planera besöket på bästa sätt. Mejla gärna till museilektioner@molndal.se.

Museet har fri entré.

Ingen plats för medhavd matsäck inomhus

Om ni vill äta medhavd matsäck finns det fina miljöer i museets närområde. Ni kan exempelvis slå er ner på bänkarna utanför museet eller äta picknick i Kvarnbyparken. Tyvärr finns det ingen plats att äta medhavd mat inne i museet eller Forscaféet.

Tänk på att ha kläder efter väder, särskilt om ni har bokat en Kvarnbyvandring.

Tillgänglighet

Museets utställningar är planerade för att vara tillgängliga för dig som använder rullstol. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i och omkring våra lokaler.

I vårt förberedelsehäfte Pdf, 939.2 kB. hittar du bilder och mer information inför besöket.

Du får gärna kontakta oss om du har särskilda frågor om tillgänglighet eller att anpassa besöket på bästa sätt efter dina elevers förutsättningar.

Kontakt

Bokning:
Boka via formulären på sidan för respektive museilektion eller mejla museilektion@molndal.se

 

För frågor kontakta:
Malin Broby
031-315 16 53
malin.broby@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad