Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Play

På Play får du möta personer i skolförvaltningens verksamheter som berättar om lärande och utveckling. Du kan hitta fler filmer i rullgardinsmenyn på vänster sida i YouTube-spelaren.

Filmer | Poddar

Toleransprojektet Mölndal 2019

När eleverna i Toleransprojektet, besöker verklighetens platser i Polen blir undervisningen i mänskliga rättigheter och tolerans, på riktigt.

Eleverna besöker AstraZeneca

Den 4 september var det dags för första träffen i projektet Framtidens forskare som skolförvaltningen driver i samarbete med AstraZeneca. 

Lärmiljöer för ett upplevelsebaserat lärande

I det fjärde avsnittet av Pedagog Mölndals FikaPodd möter du lärarna Anne-Christine Kaipiainen och Karin Mellegård på Västerbergsskolan i Mölndal som sedan 10 år tillbaka har testat nya lärmiljöer. Genom att stimulera lärandet med aktiviteter och upplevelser på platser utanför klassrummet, har de arbetat framgångsrikt med att få eleverna att nå kunskapskraven. Nu är de snart aktuella i en ny bok om utomhuspedagogik.

Ett riktigt viktigt varv

Specialvarvet, det allra gladaste och viktigaste Göteborgsvarvet. Häng med eleverna på Katrinebergs grundsärskola ända in i mål på Slottsskogsvallen.

Nya Katrinebergsskolan

Eleverna i elevrådet på Katrinebergsskolan delar med sig av sina tankar kring den nya skolan, som kommer att stå färdig till starten på höstterminen 2019.

Bee bots på Pepparedsskolan

Eleverna i åk 3 på Pepparedsskolan testar Bee-bots tillsammans med Rakel Cedersjö som arbetar på skolenheten för skolorna Balltorp, Peppared och Katrineberg.

Nior i proffsigt FN-rollspel

Agenda for the Climate Summit Fässbergs school, UNEP, hölls 23 maj i Mölndal, för allra första gången för årskurs 9. Det blev ett riktigt proffsigt rollspel om FN där 150 niondeklassare spelade delegater från ett trettiotal medlemsländer i Generalförsamlingen.

Vi har cykling på schemat

Att använda cyklar i undervisningen var något som klassläraren och specialpedagogen Anette Hedlund på Katrinebergs grundsärskola hade längtat efter i flera år. Idag är cyklarna en viktig del i elevernas lärande.

Att skapa en musikal tillsammans

Varje år sätter Kvarnbyskolans musikklasser åk 8 i samarbete med Mölndals kulturskola upp en musikal som riktar sig till barn i lågstadieåldrarna.