Play

På Play får du möta personer i skolförvaltningens verksamheter som berättar om lärande och utveckling. Du kan hitta fler filmer i rullgardinsmenyn på vänster sida i YouTube-spelaren.

Filmer | Poddar

Förskolekökets recept i ny kokbok

Följ med till Stallbackens förskola där ni får träffa kocken och måltidspedagogen Kamilla Ehrengrip. Hon är aktuell med några av sina favoritrecept i Förskolekokboken.

Grundsärskolans elever testar trav

Att få känna draget av att åka sulky efter en travhäst är något som tidigare inte varit möjligt för rullstolsburna. Här testar eleverna på Katrinebergs grundsärskola trav för första gången.

Spadtag Bifrost 2023

Det första spadtaget är taget för Bifrost förskola och Västerbergsskolan. På plats var rektorerna Annelie Andersson och Ulrika Björk som höll tal. Under spadtaget deltog också personal, barn och elever. Västerbergsskolan förväntas bli klar till sommaren 2025 och Bifrost förskola till vårterminens start 2025.

Programmeringslyft Intro 2022

Vi behöver tillsammans se till att säkerställa att våra barn och ungdomar kan vara aktuella för framtida yrken detta då vi vet att arbetsmarknaden och yrkesrollerna kommer att förändras stort. Detta är en stor del av det vi kallar för Programmeringslyftet i Mölndals stad.

Muralmålning på Gärdesängens förskola

På Gärdesängens förskola har konstnären Henrietta Kozica tillsammans med barnen skapat utsmyckningen på förskolans förråd. Muralmålningen är som en magisk fantasivärld där förskolans arbete med hälsa och måltidspedagogik har fångats på ett lekfullt och inspirerande sätt med många små detaljer att upptäcka.

Mathivation på Chalmers

160 Mölndalselever i årskurs 7 besökte nyligen Chalmers. Eleverna från Fässbergsskolan och Sörgårdsskolan ingår i projektet Mathivation. Syftet är att motivera och öka intresset och självförtroendet för matematik.

Barnens lyktor trotsar stormen

Under barnkonventionsveckan i Mölndal blåste starka vindar för barns rätt. Alla förskolor i Mölndal deltog i ljusmanifestationen för att ge barnen en röst i det offentliga rummet. 2402 lyktor lyste upp stadshusparken med sina klara färger.

Toleransprojektet Mölndal

När eleverna i Toleransprojektet, besöker verklighetens platser i Polen blir undervisningen i mänskliga rättigheter och tolerans, på riktigt.

Digiscreen på Skånhällaskolan

Efter ett lyckat pilotprojekt på Skånhällaskolan så har Mölndals skolor kommit igång med projektet Digiscreen med målet att främja läsutveckling och läsförståelse med hjälp av AI-baserad lässcreening.