Skicka faktura till Mölndals stad

Information till dig som ska fakturera kommunen.

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Mölndals stad skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av oss, Mölndals stad, ska därför faktureras med en e-faktura.

Kom även ihåg att ange vår 6-siffriga referens i fakturan (samt ordernummer och abonnemangsnummer i de fall detta är aktuellt).

Ni som skickar e-faktura redan idag

Mölndals stad vill ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. Ni behöver ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem, faktureringssystem eller er VAN-operatör om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Mölndals stads PEPPOL-ID är 0007:2120001363.

Om ni har avtal med någon av VAN-operatörerna nedan kan ni också skicka en faktura direkt till stadens system Visma Proceedo.

Mölndals stads parts-id/GLN är 7350013290008.

  • InExchange
  • Pagero
  • Crediflow
  • Expert systems (Fakturaportalen)
  • Visma SPCS
  • Swedbank
  • Tieto
  • Basware
  • BGC (SEB, Handelsbanken och Danske Bank)
  • Evry

Om faktureringen bygger på någon form av regelbunden fakturering (t.ex. hyra, telefoni) ska dessa skickas via Tietos NAV, med Mölndals stads organisationsnummer (2120001363) som adress, efter överens­kommelse med Mölndals stad om hur detta ska läggas upp.

Kontakta oss via e-post nedan för frågor kring anslutning.

De format som Mölndals stad för närvarande kan ta emot är PEPPOL BIS Billing 3 och Svefaktura 1.0.

Du som inte e-fakturerar idag

Om du inte har ett affärssystem

Vi erbjuder en kostnadsfri fakturaportal via Visma Proceedo. Skicka ett mejl till susanne.bjork@molndal.se om ni önskar detta. Har ni redan en inloggning i denna portal går det bra att använda den till Mölndals stad också.

Om du har ett affärssystem

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via andra företag för att åstadkomma samma sak, s.k. VAN-operatörer. Det går också bra att ansöka om inloggning till den kostnadsfria fakturaportal som staden erbjuder. Ange en e-postadress så får ni en inbjudan och efter att ni fyllt i den får ni en inloggning.

Kom igång med din e-fakturering

Lagkrav


Relaterad information

Kontakt

E-faktura
Mölndals stad
Leverantörsreskontra
431 82 Mölndal
susanne.bjork@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad