Skicka faktura till Mölndals stad

Information till dig som ska fakturera kommunen.

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Mölndals stad skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura.

Inköp som görs av oss, Mölndals stad, ska därför faktureras med en e-faktura.

Kom även ihåg att ange vår 6-siffriga referens i fakturan (samt ordernummer och abonnemangsnummer i de fall detta är aktuellt).

Du som skickar e-faktura redan idag

Mölndals stad vill ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. Du behöver ansluta dig via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med din leverantör av ekonomisystem, faktureringssystem eller er VAN-operatör om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Mölndals stads PEPPOL-ID är 0007:2120001363.

Om du har avtal med någon av VAN-operatörerna nedan kan du också skicka en faktura direkt till stadens system Visma Proceedo.

Mölndals stads parts-id/GLN är 7350013290008.

  • InExchange
  • Pagero
  • Crediflow
  • Expert systems (Fakturaportalen)
  • Visma SPCS
  • Swedbank
  • Tieto
  • Basware
  • BGC (SEB, Handelsbanken och Danske Bank)
  • Evry

Om faktureringen bygger på någon form av regelbunden fakturering (t.ex. hyra, telefoni) ska dessa skickas via Tietos NAV, med Mölndals stads organisationsnummer (2120001363) som adress, efter överens­kommelse med Mölndals stad om hur detta ska läggas upp.

Kontakta oss via e-post nedan för frågor kring anslutning.

De format som Mölndals stad för närvarande kan ta emot är PEPPOL BIS Billing 3 och Svefaktura 1.0.

Du som inte e-fakturerar idag

Om du inte har ett affärssystem

Vi erbjuder dig en möjlighet att använda fakturaportalen Supplier Center kostnadsfritt. Skicka ett mejl till efakturainfo@molndal.se om du önskar detta. Du kommer då att få en inbjudan för registrering till portalen. Har du redan en inloggning till portalen går det bra att använda den till Mölndals stad också.

Om du har ett affärssystem

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystem / ekonomisystem. Hör med din systemleverantör.

Faktureringstjänster kan också köpas via andra företag för att åstadkomma samma sak, så kallad, VAN-operatörer.

Det går också bra att ansöka om inloggning till den kostnadsfria fakturaportal som staden erbjuder. Ange en e-postadress så får ni en inbjudan och efter att ni fyllt i den får ni en inloggning.

Kom igång med din e-fakturering

Lagkrav

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura.


Relaterad information

Kontakt

E-faktura
Mölndals stad
Leverantörsreskontra
431 82 Mölndal
efakturainfo@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad