Träffpunkter

Träffpunkterna erbjuder mötes­platser och hälso­främjande
aktivi­teter för seniorer runt om i Mölndals stad. Det kostar ingenting att besöka en träffpunkt, men ibland kan du behöva betala för vissa aktiviteter. 

På träffpunkterna kan du umgås, delta i aktiviteter eller ta en fika. Du är välkommen när det passar dig och många av grupperna har drop-in, där du inte behöver anmäla dig i förväg.

Träffpunkterna har program med aktiviteter som digitalt stöd, förelä­sningar, olika sorts gympa och under­hållning. Många av gruppledarna är från Volontär i Mölndal och vi sam­arbetar också med Studieför­bund, Svenska kyrkan och biblioteken i Mölndal för att kunna erbjuda ett varierat programutbud.

Välkommen till:

Gratis broddar

Mölndals stad delar ut gratis broddar till seniorer över 70 år. Under 2021 var det över 3000 seniorer som hämtade broddar på träffpunkter och andra mötesplatser. Ta kontakt med personalen på träffpunkterna för mer information om när och var du kan hämta broddar.

Digitalt stöd

En av träffpunkternas uppgifter är att ge stöd till dig som vill lära dig digital teknik, som smarta telefoner, surf­plattor och hur internet fungerar.

På sidan Digitalt stöd har vi samlat utbildningsmaterial och information som kan hjälpa dig framåt. Här finns även Webb­verkstan, en digital mötes­plats där Träff­punkternas digitala aktiviteter finns samlade.

Staden har också en digital fixare som kan hjälpa dig och lära ut digital teknik. Här kan du även låna en smart telefon eller surfplatta för att se om det är något för dig.

Träffpunktens sommarcafé i stadsparken

Under den varma delen av året driver träffpunkterna ett café i stadsparken. Träff­punktens sommarcafé skall bidra till att parken blir en levande mötes­plats för alla mölndalsbor.

Äta på äldreboende

Restaurangerna på våra äldreboen­den fungerar som naturliga mötes­platser. Här kan du som är pensionär vanligtvis äta lunch till subventionerat pris.


Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad