Stöd till barn och unga

Ibland är det svårt att vara barn eller ung. Många situationer, händelser och utmaningar kan kännas jobbiga. Det finns olika verksamheter som kan hjälpa dig när du har problem eller hamnat i en kris, både inom kommunen (Mölndals stad) och andra organisationer.

Hjärta av snöre i en jeansficka. Foto: Congerdesign, Pixabay

Som barn eller ung kan du behöva råd och stöd, exempelvis för att förstå vad som händer omkring dig eller på grund av att du, eller någon du känner, mår dåligt. Du kan ha frågor om dig själv eller om problem hemma. Då finns det stöd att få både inom Mölndals stad och andra organisationer.

Stöd från Mölndals stad

Mottaget för barn och unga

Under dagtid kan du ringa till social- och arbetsmarknadsförvaltningens mottagningsgrupp via kommunens kontaktcenter031-315 10 00. Be om att bli kopplad till mottaget för barn och unga. Vid akuta situationer utanför kontorstid ska du istället kontakta socialjouren i Göteborg031-365 87 00.

Fältgruppen – vi finns där ungdomar finns

Fältgruppen tillhör Mölndals stad och finns till för dig som är ung. Du kan möta fältgruppen irl, på sociala medier, eller genom att ringa eller mejla. I fältgruppen jobbar utbildade socionomer. 

Stöd från fler organisationer

Det finns fler organisationer som kan stötta dig som är barn eller ung. Vi har samlat information, länkar och telefonnummer som kan vara till nytta.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad