God man, förvaltare och förmyndare

Överförmyndaren ansvarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet. Om du behöver kontakta överförmyndaren i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Aktuellt


Sommarens telefontider och sommarbemanning

Under v. 28-32 har vi telefontid månd, onsd och fred på grund av lägre bemanning. Övriga veckor har vi telefontid som vanligt månd-onsd samt fred. Vi har bemanning alla helgfria vardagar, men bemanningen är lägre än vanligt och handläggningstiden blir därför längre än vanligt. Vi ber er att i största möjliga mån ha framförhållning med era frågor och ansökningar. Tack! Ni når oss enklast via vår mail, ofs@molndal.se eller via våra e-tjänster.

Nyhetsbrev juni 2021

Nu finns ett nyhetsbrev. Om du inte fått nyhetsbrevet via din mail kan du läsa nyhetsbrevet här. Pdf, 122.5 kB.

Utbildning för dig som vill bli god man

I höst anordnar Studieförbundet i Mölndal en ny utbildning för dig som vill bli god man. Anmälan görs via denna länk.

Problem att skriva ut blanketter från hemsidan?

Några ställföreträdare har hört av sig då de haft problem att skriva ut blanketterna för årsräkning. Blanketterna kan inte hanteras av de enklare PDF-läsare som ibland finns i webbläsare, utan vår rekommendation är att man installerar någon gratis PDF-läsare på sin dator, t.ex. Adobe Acrobat Reader DC eller Foxit Reader, på sin dator och sedan spara ner PDF:filerna till datorn och öppna dem därifrån med PDF-läsaren.

Ett annat tips är att inte skriva med decimaler i summorna, då punkt och kommatecken hos vissa orsakat att autosummeringen inte fungerar.

Dags att lämna in årsräkning för 2020

Innan den första mars ska årsräkningen för 2020 lämnas in till överförmyndaren. För mer information om hur du lämnar in den och vilka blanketter och instruktioner som ska användas, läs detta informationsbrev. Pdf, 56.2 kB.

Kontaktcenter

I september öppnade kontaktcenter i Mölndal som ska underlätta för medborgare att komma i kontakt med stadens verksamheter. Vi hänvisar dock fortfarande er att kontakta oss genom vårt gruppnummer, 031-315 18 80, på vår telefontid eller ofs@molndal.se. Kontaktcenter kommer inte att svara på frågor gällande överförmyndarverksamheten.

Inga drop-in-besök med anledning av coronaviruset

På grund av rådande situation med coronavirus och risk för smittspridning har vi inte öppet för drop-in-besök tills vidare. Akuta möten får bokas via telefon efter samråd med handläggare.

Vi vill uppmana alla att i första hand kontakta oss via e-post eftersom denna besvaras dagligen. Tack för visad förståelse under en period!


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag - onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00
Övriga tider går det bra att lämna meddelande på telefonsvarare eller mejla, så återkommer vi.

Välkommen att kontakta oss
I rådande situation med coronapandemin och för att försöka minska smittspridning tar vi inte emot besök. Vi vill uppmana alla att i första hand kontakta oss via e-post ofs@molndal.se. Vi har också telefontid fyra dagar i veckan. Tack för visad förståelse.

Dela på:

Senast uppdaterad