Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

För skola

Välkommen att boka ett besök på museet! Vi erbjuder flera museilektioner för barn och unga. Lektionerna är utformade för att passa in i läroplanen. De har olika teman baserade på våra tillfälliga och permanenta utställningar.

Museilektion pågår. Foto: Camilla Eliasson

Ett museibesök ger unika förutsättningar för lärande och nya tankar. Pedagogiken på Mölndals stadsmuseum bygger på delaktighet och dialog. Vi vill skapa många magiska ögonblick och uppmuntra till en vilja och lust att berätta sin egen historia!

Boka en museilektion

Våra lektioner är utformade för att passa in i läroplanen. De har olika teman baserade på våra tillfälliga och permanenta utställningar. I beskrivningen av varje lektion ser du vilka dagar och tider just den går att boka. Måndagar har museet stängt. Lektionstillfällena är begränsade - först till kvarn gäller vid bokning!

För skolor inom Mölndals stad är alla våra lektioner kostnadsfria. För övriga skolor kostar en lektion 700 kr.

Skolprogram, höstterminen 2018PDF.

Besök på egen hand

På museet finns mycket att upptäcka tillsammans! Ni är välkomna att besöka museet på egen hand under ordinarie öppettider; tisdag – fredag, 12.00–16.00. Måndagar har vi stängt. Kontakta oss i förväg så att vi tillsammans kan planera besöket på bästa sätt.

Att tänka på inför besöket

Om ni vill äta medhavd matsäck finns det fina miljöer i museets närområde. Ni kan exempelvis slå er ner på bänkarna utanför museet eller äta picknick i Kvarnbyparken. Tyvärr finns det ingen plats att äta medhavd mat inne i museet eller Forscaféet.

Tänk på att ha kläder efter väder, särskilt om ni har bokat en Kvarnbyvandring.

Kulturgaranti i Mölndal

Mölndals stad har infört så kallad kulturgaranti. Det innebär att staden garanterar att samtliga elever i en årskurs får ta del av minst en kulturupplevelse per läsår.

Kulturgarantin gäller för alla barn i kommunala förskolor och skolor, från 4 års ålder upp till årskurs 9.

Utöver museets bokningsbara skolprogram så är vi också en del av kulturgarantin och har utvalda lektioner med i kulturgarantiprogrammet.

Kontakt

Bokning:
museilektion@molndal.se

För frågor kontakta:
Malin Broby
031-315 16 53
malin.broby@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-08-21 16.42