För skola

En kvinna klädd som husmoder från 1900-talets mitt står i museets köksmijlö i Öppna magasinet.

Välkommen att boka ett besök på museet! Vi erbjuder flera museilektioner för barn och unga. Lektionerna är utformade för att passa in i läroplanen. De har olika teman baserade på våra tillfälliga och permanenta utställningar.

Ett museibesök ger unika förutsättningar för lärande och nya tankar. Pedagogiken på Mölndals stadsmuseum bygger på delaktighet och dialog. Vi vill skapa många magiska ögonblick och uppmuntra till en vilja och lust att berätta sin egen historia!

Våra museilektioner

Våra lektioner är utformade för att passa in i läroplanen. De har olika teman baserade på våra tillfälliga och permanenta utställningar. Nytt för i år är att du kan boka en museilektion på engelska. I beskrivningen av varje lektion ser du vilka dagar och tider just den går att boka. Måndagar har museet stängt.

För skolor inom Mölndals stad är alla våra lektioner kostnadsfria. För övriga skolor kostar en lektion 700 kr.

Vi presenterar terminens lektioner i anslutning till terminsstart. Lektionstillfällena är begränsade - först till kvarn gäller vid bokning!

Alla elever i årskurs ett i Mölndals kommunala skolor besöker museet som en del av Mölndals stads kulturgaranti. Efter besöket får barnen lov att kalla sig miniguider.

Alla tider är fullbokade för höstterminen 2022.

Besök på egen hand

På museet finns mycket att upptäcka tillsammans! Ni är välkomna att besöka museet på egen hand under ordinarie öppettider; tisdag – fredag, 12.00–16.00. Måndagar har vi stängt. Kontakta oss i förväg så att vi tillsammans kan planera besöket på bästa sätt.

Att tänka på inför besöket

Om ni vill äta medhavd matsäck finns det fina miljöer i museets närområde. Ni kan exempelvis slå er ner på bänkarna utanför museet eller äta picknick i Kvarnbyparken. Tyvärr finns det ingen plats att äta medhavd mat inne i museet eller Forscaféet.

Tänk på att ha kläder efter väder, särskilt om ni har bokat en Kvarnbyvandring.

Kontakt

Bokning:
museilektion@molndal.se

För frågor kontakta:
Malin Broby
031-315 16 53
malin.broby@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad